Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Уводна обука у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“

Уводна обука у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“

28.12.2022.

Данас је за изабране званичнике Града Зворника одржана Уводна обука у склопу пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који проводи Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са УНДП-ом, а финансирају владе Швајцарске и Шведске.

Град Зворник је на основу Јавног позива и одређених критеријума изабран за учешће и у наредном периоду ће са Савезом општина и градова Републике Српске проводити активности на побољшању улоге и рада са својим мјесним заједницама, а једна од њих је и данашња обука.

Пројекат се проводи у 41 локалној заједници и 199 мјесних заједница  до 2024. године с циљем побољшања квалитета живота грађана и њиховог већег ангажмана у процесима доношења одлука.

За три најбоље рангиране јединице локалне самоуправе обезбијеђени су грантови максималних вриједности од 30.000, 25.000 и 20.000 КМ. Ранг листе ће се заснивати на броју и успјешности реализације активности као што су усвајање методологије мјесних заједница, провођење консултативних процеса грађана ради утврђивања приоритета мјесних заједница, унапређење интерних прописа итд.

Pin It on Pinterest

Share This