Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Успјешна примјена апликације „Грађанска патрола“ у Зворнику

Успјешна примјена апликације „Грађанска патрола“ у Зворнику

11.08.2022.

Од половине јуна у Зворнику се примјењује мобилна апликација „Грађанска патрола“, која представља једну од апликација из система Паметни градови.  За прва два мјесеца евидентирано је 59 пријава, од чега је 47 ријешено, четири архивиране и осам активно.

На основу постојећих категорија пристигло је 14 пријава из области путева и улица, 11 у вези са расвјетом, 11 о зеленим површинама, по девет о непрописном одлагању отпада и непрописном паркирању, три за рушевне објекте, и по једна за одвоз отпада и водовод и канализација.

Грађанска патрола у Зворнику само је један од корака ка реализацији зацртаних циљева и дигиталној трансформацији јавне управе. Овом апликацијом грађанима Зворника дат је алат у руке да могу помније да прате како ради Градска управа.

Реализација пројекта почела је 2021. године, а апликацију прилагођену Зворнику донирао је ДиВиСи Солушнс кроз пројект “Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ”, а који се реализује кроз развојно партнерство са компанијама Ланако д.о.о, ДиВиСи Солушнс д.о.о. у оквиру развојног програма који имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке, заједно са удружењем Бит Алијанса.

Pin It on Pinterest

Share This