Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Успјешна примјена апликације „Грађанска патрола“ у Зворнику

Успјешна примјена апликације „Грађанска патрола“ у Зворнику

07.10.2022.

Од половине јуна у Зворнику се примјењује мобилна апликација „Грађанска патрола“, која представља модеран и функционалан концепт грађанске ефикасности прилагођен технологијама 21. вијека. Пријава комуналних и других проблема које је потребно санирати представља главну сврху ове апликације, а подразумијева проблеме као што су: оштећења јавних и зелених површина, неисправна јавна расвјета, неисправна саобраћајна сигнализација, непрописно паркирање, отпад (дивље депоније), зачепљени сливници, оштећења парковске опреме, оштећења на (локалним) путевима, проблеми са водоводом и канализацијом, са топланом/гријањем, и многи други.

До сада, апликацију је преузело више од 160 грађана путем Гугл плеј стор платформе, а ускоро ће апликација бити доступна и корисницима иОС уређаја. Позивамо све грађане града Зворника да преузму апликацију, те да њеним активним кориштењем допринесу овој друштвено корисној причи.

За прва два мјесеца евидентирано је 59 пријава, од чега је 47 ријешено, четири архивиране, а тренутно их је осам активно. На основу постојећих категорија пристигло је 14 пријава из области путева и улица, по 11 у вези са расвјетом и зеленим површинама, док је пристигло по девет о непрописном одлагању отпада и непрописном паркирању. По питању рушевних објеката, пристигле су чак три пријаве, док је за одвоз отпада и водовод и канализацију путем апликације стигла само по једна пријава.

Корисници приликом употребе апликације не остављају трагове личних података и све пријаве проблема су у потпуности анонимне. Апликација је у потпуности бесплатна кориштење, а можете је преузети путем Плеј стор платформе за Андроид и ускоро путем Апп стор платформе за иОС уређаје.

Грађанска патрола у Зворнику представља само један од многих корака ка реализацији зацртаних циљева и дигиталној трансформацији јавне управе. Поменутом аплиакцијом, грађани су у могућности да детаљније прате рад Градске управе.

Апликацију прилагођену Зворнику донира ДиВиСи Солушнс кроз пројект “Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ”, а који се реализује кроз развојно партнерство са компанијама Ланако д.о.о, ДиВиСи Солушнс д.о.о. у оквиру девелоППП. де програма који имплементира Њемачко друштво за међунардну сарадњу (ГИЗ) у име Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке (БМЗ), у сарадњи са удружењем Бит Алијанса.

Pin It on Pinterest

Share This