Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

21.07.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић најавили су да ускоро почиње изградња објеката колективног становања и индивидуалних стамбених објеката у у оквиру ЦЕБ  пројекта и Регионалног стамбеног програма.

„У Зворнику  ће врло брзо, након одабира извођача радова, почети градња зграде од 37 станова која ће бити намијењена смањивању броја корисника алтернативносг смјештаја у Зворнику. Вриједност инвестиције је преко 1.800.000 КМ, а поред тога, у оквиру подпројекта БХ5 и БХ6  Регионалног стамбеног програма почињемо са обновом, реконструкцијом и изградњом 56 индивидуалних стамбених објеката за категорије повратника и српског интерно расељеног становништва на територији града Зворника. Ради се о инвестицијама Републичког секретаријата и Владе Републике Српске од око 3.500.000 КМ чија ће реализација отпочети ове, а завршити се наредне године – рекао је Аћић који се захвалио градоначелнику и Градској управи на досадашњој коректној сарадњи.

Градоначелник је истакао велики значај ових пројеката нагласивши да ће то, прије свега, значити исељавање барака.

„Градска управа је обезбиједила локацију на простору „Инжињеринга“, пројектну документацију, грађевинску дозволу, инфраструктуру, спољашње уређење и коначно након завршетка стамбеног објекта неће више бити становника у баракама у Каракају. На том списку, чија ће ревизија бити урађена, створиће се услови да и корисници алтернативног смјештаја добију стамбену јединицу на кориштење.“

Градоначелник је подсјетио да да су у овој години реализована два уговора, а то су асфалтирање путева на релацији Малешић-Клиса и дио пута кроз Баљковицу.

Аћић је подсјетио да ЦЕБ пројекат има две компоненте, једна је затварање колективних центара, а друга смањење броја корисника алтернативних смјештаја.

„Овдје нема колективних центара и у ових 37 станова биће смјештени социјални случајеви, највећим дијелом избјегла и расељена лица, али ће бити обухваћене и друге категирије које су социјално угроженог статуса. Сви станови које градимо на основу концепта Закона о социјалном становању биће пренесени у власништво Града Зворника који ће одлучивати ко ће их користити. Првостепена стамбена комисија у граду доносиће листу корисника, уколико буде незадовољних они ће имати право жалбе Републичком секретаријату за расељена лица и миграције који у партнерству са градом Зворником рјешава коначну листу корисника и даје сагласност на њу.“

Pin It on Pinterest

Share This