Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Уручени уговори 21 повратнику о додјели грађевинског материјала

Уручени уговори 21 повратнику о додјели грађевинског материјала

10.08.2022.

Корисницима помоћи Федералног министарства расељених особа и избјеглица са подручја Зворника данас су уручени уговори о додјели грађевинског материјала за изградњу и реконструкцију њихових стамбених објеката.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио се Федералном министарству на донацији за наше суграђане, оцијенивши да то можда некоме не изгледа пуно, али да њему као градоначелнику јако много значи када се обезбиједи да 21 породица на простору града добија услове за бољи живот.

„Све ове године откако је на челу овог министарства господин Рамић град Зворник је добио значајна средстава и користим прилику да му се захвалим на свему. Захвалност на дивној сарадњи и жеља да сви корисници, и данашње и будућих донација, проведу угодан живот на просторима нашег града – рекао је градоначелник који је истакао да Град Зворник пружа сву подршку у смислу  провођења потребних процедура, а за све инфраструктурне пројекте и финансијско учешће.

Градоначелник је нагласио да је у припреми пројектна документација за водовод Запад који ће обухватити мјесне заједнице Глумина, Ораовац, Китовнице, дио Јардана, Крижевиће па до Дугог Дијела. Изградњом овог водовода биће заокружено скоро комплетно подручје града, јер ће преко 85 посто становника имати градску воду.

Федерални министар Един Рамић рекао је да је обухваћен 21 повратник, те да је укупна вриједност донираног материјала око 300.000 КМ.

Он је истакао да је обавеза корисника да до краја године уграде материјал, а изразио је наду да ће искористити и неке друге њихове јавне позиве који се тичу одрживости повратка.

„Досадашња искуства са Градом Зворником и градоначелником су изузетно добра, поготову кад је ријеч о реализацији инфраструктурних пројеката, а резултат је да имамо поправљен квалитет живота у повратничким насељима. С друге стране, јако је битан укупни амбијент гдје се шаље порука о суживоту и мултиетничности и да је овдје атмосфера таква да привлачи људе да се враћају и надам се да отварају своје погоне.“

Pin It on Pinterest

Share This