Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Изасланик предсједника Републике Српске Слободан Жупљанин уручио је у Зворнику постхумна одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја Зворника, Власенице и Братунца.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и 15. септембра, Дана погинулих и несталих у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске, у 2021. години постхумно је одликовала 396 погунулих бораца Војске Републике Српске Медаљом заслуга за народ од којих су 12 из Зворника и по два из Власенице и Братунца.

Изасланик предсједника Републике Слободан Жупљанин рекао је да на овај начин Република Српска жели још једном да укаже своје поштовање, прије свега тим породицама и да укаже на значај жртве коју су њихови најмилији дали у борби за стварање и очување Српске.

 „Данас живимо у времену када је Република Српска пред већим изазовима него што је то било чак и деведесетих година, када се покушава довести у питање слобода српског народа и све оне вриједности које су створене протеклим одбрамбено-отаџбинским ратом и због тога је данас више него икада потребно свеопште и свесрпско јединство у очувању и заштити виталних интереса Републике Српске и вриједности које су створене у рату.“

Начелник Одјељења за борачко инвалидску заштиту Жељко Смиљанић поздравио је у име градоначелника и у своје име присутне поручивши да ће Град Зворник и у наредном периоду, као и до сада, пружати подршку породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима кроз различите пројекте.

„За мене ви сте темељ Републике Српске, ваши најмилији су уградили себе у темеље Српске и ми то поштујемо. Градска управа Зворник има изузетну сарадњу са организацијама проистеклим из рата и ту смо да вам увијек помогнемо.“

Отац погинулог борца Петко Ђукић из Китовница захвалио се на постхумном одликовању, рекавши да тако држава показује своје поштовање.

„Поносан сам јер држава није заборавила уграђене животе наше дјеце и захвалан сам предсједници Цвијановић, предсједнику Додику, Борачкој организацији, нашем градоначелнику.“

Pin It on Pinterest

Share This