Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Уручена градска признања на Свечаној академији одржаној поводом 612 рођендана Зворника
Уручена градска признања на Свечаној академији одржаној поводом 612 рођендана Зворника

Поводом Дана града Зворника који се обиљежава 21. маја данас је у Дому омладине одржана Свечана академија, док је на централни споменик за погинуле борце у протеклом рату градоначелник Зворника Зоран Стевановић са замјеником Бојаном Ивановиће положио цвијеће.

Честитке градоначелнику и Зворничанима за 612 рођендан упутили су српски члан  Предсједништва БиХ  Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, те Глас Српске.

Поводом Дана града градоначелник је додијелио градска признања за 2022. годину.  Повељу града Зворника уручио је Алену Шеранићу, министру здравља и социјалне заштите, за дјела од општег значаја за град Зворник. Златну медаљу „Станко Николић“ уручио је др Пери Пајкановићу за допринос у области здравства. Сребрна медаља „Станко Николић“ додијељена је Јованки Сандић за допринос у развоју образовања дјеце, Јовани Домуз за дјела од општег значаја и Драги Гајићу за друштвено одговоран рад, а Бронзана медаља „Станко Николић“ вишеструким даваоцима крви Чеди Остојићу, Муји Тулићу и Миланки Цвјетиновић.

Захвалнице Града Зворника добили су Сњежана Ковач, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, за допринос у развоју хуманитарних организација, Стака Петровић за помоћ при остваривању права породицама погинулих бораца, те Планинарско еколошко удружење „Корак“ и Планинарско друштво „Младост“ за друштвено одговоран рад.   

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић је истакао да је двије године владала пандемија вируса корона, а да и вријеме које долази треба схватити веома озбиљно, јер није обећавајуће нимало, те да само озбиљним радом и пожртвовањем можемо да побиједимо све изазове који нас чекају.

„Позивам вас све да искористимо све своје капацитете, и људске и моралне и радне, како бисмо на кризу која је стигла адекватно одговорили. Тешко вријеме рађа озбиљне јунаке. Треба нам више слоге, више љубави, највише пожртвовања, праштања и усправног хода у времену које долази. Немојте да дозволимо себи да поклекнемо, немојте да дозволимо себи да нам неки ситни појединачни интереси буду важнији од нашег града, наше државе, комфорног живота неких људи који су поред нас. Честитам вам свима Дан града и желим да године које долазе дочекамо у сваком добру, да наша дјеца расту безбрижно и једног дана буду бољи него што смо то ми данас“.

Први човјек Зворника поручио је да је приоритет Градске управе да сви пројекти које су почели,  најављени су или су припремљени буду завршени.

 „Циљ нам је да у наредном периоду у наш град дође још инвеститора, као што је ПАСС, али и да проширимо капацитете вртића. Ово ће бити четврти пут да проширујемо капацитете ове предшколске установе у посљедњих 15 година што је позитиван знак за Зворник“ – истакао је Стевановић.

Говорећи о улагањима градоначелник је оцијенио да ће нове инвестиције зависити и од завршетка стечаја у ФГ “Бирач”.

„Све док се то не заврши, ово је „нестабилно“ подручје за инвеститоре. Нама је само „Зеохем“ дошао као европска фирма. Сада је стигао ПАСС који ће до прољећа запослити до 300 радника. Доласком нових инвеститора очекујемо да у наредне три године нећемо имати незапослених људи и да ће сви који желе и могу да раде имати посао.“

Министар Шеранић се, честитајући градоначелнику и становницима Зворника рођендан града, захвалио на признању.

 „Дуга је традиција града Зворника и он заслужује нешто посебно. Част ми је што сам данас  примио овако велико признање које представља и одговорност. Драго ми је што су ми, прије свега, здравствени радници и радници социјалне заштите дали подршку у последње двије године и да њих  није било и заједно нас свих, и да кроз хуманост и солидарност нисмо успјели да учинимо оно што смо свакако чинили, вјероватно овог признања не би ни било. Ја сам често говорио да сам само један од свих који стоји на бедему када је у питању вирус корона, али сам имао прилику да у име свих њих говорим. Пред нама стоје и даље велике обавезе, морамо да завршимо пројекте које смо започели, Зворничане и становнике регије у блиској будућности чеке нови објекат Болнице у Зворнику са потпуно савременом болничком заштитом.“   

Током академије приказан је филм о развоју града и пројектима који се реализују, јер се у претходних годину дана у Зворнику радило много.

Између осталог речено је и да је унапређење пословног окружења и рада са инвеститорима крунисано добијањем БФЦ сертификата којим се потврђује стабилно и предвидиво пословно окружење и помаже у идентификовању Зворника као града који нуди најбоље услове за улагање и има највећи потенцијал за развој.

У програму Свечане академије учествовали су ученици и професори Основне музичке школе „Војин Комадина“.

Обиљежавању шестсто дванаестог рођендана града Зворника присуствовали су  представници друштвеног, привредног, политичког и вјерског живота града, те општина и градова Милићи, Сребреница, Братунац, Осмаци, Шековићи, Сремска Митровица, Лозница и Мали Зворник.