Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » „UPSHIFT“ – завршни догађај

„UPSHIFT“ – завршни догађај

24.01.2024.

Завршни догађај за „UPSHIFT“ радионице, одржане током 2023. године, почиње данас и траје до 26. јануара у комплексу „Терме Озрен“. Онлајн радионица „еUPSHIF“  окупља тимове младих људи узраста од 13 до 24 година, који у својим локалним заједницама примјећују неки проблем и желе да раде на његовом рјешавању.

Кроз овај програм и уз подршку ментора и тренера, тимови су учили како се осмишљава рјешење проблема и такмичили се за новчане награде од по 3000 КМ помоћу којих могу реализовати своја рјешења.

У протеклих годину дана у Босни и Херцеговини одржане су три овакве радионице за 123 младе особе из 23 локалне заједнице широм државе. „UPSHIFT“ програм има за циљ да оснажи и едукује младе, како би осмислили рјешења за проблеме у својим заједницама. Груписани у 30 тимова, учесници су своје идеје представљали жирију који је одабрао 15 приједлога те их наградио са укупно 45.000 КМ. Један од учесника је и тим ОШ „Десанка Максимовић“ из Челопека.

Током 2023. године одржане су три „UPSHIFT“ радионице:

–           Заједничка „UPSHIFT“  радионица Босна и Херцеговина и Република Србија;

–           „еUPSHIF“  Корак даље;

–           „еUPSHIF“  Млади за чист зрак.

„UPSHIFT“ програм настао је у УНИЦЕФ-овој Канцеларији за иновације и спроводи се у 38 држава широм свијета. У Босни и Херцеговини програм реализује Хуманитарна организација “Genesis Project” у сарадњи са Канцеларијом УНИЦЕФ-а у БиХ, а уз финансијску подршку “DP World” и Шведске амбасаде у Сарајеву.

Све додатне информације о радионици можете пронаћи на: https://upshift.ba/, те на страницама:

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina 

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina 

Pin It on Pinterest

Share This