Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Унапређење социјалног мапирања у Зворнику

Унапређење социјалног мапирања у Зворнику

10.08.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић разговарао је са представницима Савеза општина и градова Републике Српске о унапређењу социјалног мапирања и унапређења услуга у Дневном центру за дјецу са сметњама у развоју у Зворнику.

Зворник је одабран да учествује у пројекту „Регионална сарадња за бољу социјалну инклузију на локалном нивоу“, који спроводи Мрежа удружења локалних самоуправа југоисточне Европе – НАЛАС и њене чланице савези општина и градова Западног Балкана. Пројекат се реализује у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Федералног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке.

У оквиру овог пројекта учесници ће унаприједити капацитете за социјално мапирање, идентификацију дјеце са сметњама у развоју, израду локалних политика заснованих на прикупљеним доказима, унапређење услуга дневног центра, приступ локалној заједници, с посебним фокусом на женску популацију.

Град Зворник имаће подршку консултантске организације, након чега би требао да се оснује Кластер учења у Дневном центру и да се набави опрема за центар у вриједности од око 15.000 КМ.

Pin It on Pinterest

Share This