Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

28.04.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник на данашњој сједници ускладио је превентивне мјере на подручју Зворника на основу закључака Републичког штаба. Према ријечима градоначелника Зорана Стевановића ублажавање мјера је између осталог код трговина на мало непрехрамбеном робом.

„До 11. маја 2020. године ограничен је рад од 07:00 до 18:00 часова трговинама непрехрамбеном робом, без могућности пробавања исте у кабинама уз обавезу власника да исту замијени уколико не буде одговарала. Затим, трговинама информатичком и телекомуникационом опремом, радњама за продају и поправку мобилних телефона, пољопривредним апотекама и апотекама, које ће викендом моћи да раде од 7-15 часова“, наводи градоначелник Стевановић.

У ову категорију спадају и радње риболовачке опреме и трговине бијелом техником, водоматеријалом, санитаријама, грађевинским материјалом, намјештајем, трговине на велико, трговине прехране/робе широке потрошње, сточне хране, пекаре и пекотеке, субјекти који врше доставу хране, угоститељски објекти који могу вршити доставу хране и шалтерску продају хране и пића.

Ограничен је рад од 07:00 до 15:00 часова до 11. маја пијацама и сточним пијацама. Бензинске и плинске пумпне станице обављају своју дјелатност без ограничења када је у питању продаја горива и других нафтних деривата. Продајни објекти у оквиру пумпи ограничени су на период од 07:00 до 18:00 часова. Угоститељски смјештајни објекти могу без ограничења пружати услуге смјештаја, а храну и пиће служе само гостима којима пружају услугу смјештаја.

Забране се и даље односе на сва јавна окупљања. До 11.маја забрањен је и рад угоститељским објектима за исхрану и пиће, свадбеним салонима, фитнес центрима, базенима, „wellness“ и спа центрима, засебно и у склопу хотелског смјештаја, рад дјечијим играоницама, приватним стоматолошким амбулантама, приређивачима игара на срећу, спортским организацијама и школама спорта, тренинг и организовање такмичења за спортисте свих категорија, као и обављање услужних и занатских дјелатности које захтијевају непосредан контакт са корисницима (фризерски и други третмани за уљепшавање и његу тијела).

Кретање особа старијих од 65 година је забрањено, осим радним данима од 7:00 до 10:00 часова. На снази је забрана кориштења теретана на отвореном и дјечијих игралишта, као и окупљање у групама већим од три особе на јавном мјесту.

Pin It on Pinterest

Share This