Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику уручене „Поносне картице РС“

У Зворнику уручене „Поносне картице РС“

15.05.2023.

У оквиру програма обиљежавања Дана града Зворника, данас је градоначелник Зворника Бојан Ивановић уручио прве Поносне картице за породице са троје и више дјеце које им омогућују попусте у Оквиру пројекта “Пријатељи породице“.

Истовремено је предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић потписао уговоре о реализацији пројекта са зворничким привредницима, предузетницима, спортским клубовима и другим који су омогућили да вриједност Поносне картице буде велика. 

„Данас у Зворнику имамо прелијеп догађај, данас дијелимо 537 поносних картица за наше суграђане, за вишечлане породице. Они ће са овим картицама приликом набавке роба и услуга код одређених правних лица, у предузетничким радњама, културним установама, приватним здравственим ординацијама и лабораторијама, у спортским клубовима и тако даље моћи да остваре попусте и на тај начин растерете своје буџете. До овог тренутка 43 предузетника и привредника и 16 спортских клубова потписали су уговоре да одобравају попусте. Користим прилику да им се свима захвалим на подршци вишечланим породицама, јер су се они одрекли дијела своје  зараде како би помогли ову категорију наших суграђана. И са данашњим догађајем овај број, ни корисника, ни предузетника и привредника није закључен, јер је позив отворен стално и за све друге да се прикључе. Захваљујем се и Фондацији „За породицу“ која је иницирала ову активност и без које сигурно не бисмо ово реализовали“- рекао је градоначелник Ивановић који је напоменуо да се са Поносном картицом могу остварити попусти и код још око 300 привредника широм Републике Српске.

Градоначелник је подсјетио да Град Зворник годинама спроводи пронаталитетну политику у оквиру које се из градског буџета издвајају средства за суфинансирање вантјелесне оплодње за породице са проблемом стерилитета, као и за рођење првог и другог дјетета када мајка не ради, односно трећег и сваког наредног, стипендирају студенти, субвенционира превоз ученика, а да је Поносна картица још једна од мјера те политике.  

Дакић је рекао да је Зворник најпоноснији град у Републици Српској због овако великог одзива локалних привредника и подршке Градске управе и самих породица да се пројекат реализује.

„Пројекат се у Републици Српској реализује три године и нама је требало сигурно пола године да га дигнемо на овај ниво на каквом је у Зворнику, а који је постигнут од 3. маја, када смо потписали Уговор са Градском управом, па до 12. маја. На овом нивоу није ниједна локална заједница. Да бисте схватили колики је одзив привредника и колики је труд Градске управе иза свега овога најбољи је податак да смо на основу искустава које имамо у преко 30 локалних заједница у Српској израчунали да ће локалних привредника у Зворнику бити не више од 10. Видите колико је то пута више него што смо очекивали и то је нешто што Зворник чини посебним градом, то је нешто гдје је Зворник очитао лекцију цијелој Републици Српској, па и цијелој Србији која ово ради нешто дуже него ми, а гдје такође важи Поносна картица.“

Дакић је напоменуо да је направљена вибер заједница преко које ће се корисници Поносне картице моћи информисати о томе код кога и на који начин могу остварити попусте, те о другим  садржајима који су битни за њих.

Дакић је истакао да привредницима  нуде три нивоа подршке, први је константна промоција, други ниво је увезивање привредника међусобно, а трећи је да су покренуте и четири програмске активности у оквиру којих ће свима омогућити приступ најмодернијој дигиталној платформи путем које ће моћи да пружају услуге, али и картичне наплате.    

Анђела Тодић која има троје малољетне дјеце истакла је да ће њеној породици Поносна картица пуно значити, не само код куповине неких производа, него и за бављење спортом. Она се захвалила Градској управи и Фондацији што су омогућили реализацију овог пројекта

Љиља Живковић изразила је задовољство због „Поносне картице“ која је заживјела и у Зворнику.

„С једне стране сам и корисник те картице, јер сам мајка петоро дјеце, а са друге стране, као неко ко има своју приватну фирму, „Зо Жи“ учествујемо и као даваоци попуста. Срећни смо због тога, битно је да нам се породица сачува и да нас има више.“

Pin It on Pinterest

Share This