Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику се одржава “Кошаркашки сабор 2023”

У Зворнику се одржава “Кошаркашки сабор 2023”

25.12.2023.

Поводом одржавања „Кошаркашког сабора 2023“ Град Зворник и Кошаркашки савез Републике Српске организовали су конференцију за новинаре. Градоначелник Зворника Бојан Ивановић истакао је да је Зворник град спорта у коме се воли кошарка.

„Као што знате Зворник је град спорта, Зворник је неко ко воли кошарку. Ево добили смо прилику да организујемо кошаркашки сабор у нашем граду који ће се одржати у сриједу, 27.12. Биће одигране ревијалне утакмице репрезентација Кошаркашке лиге Србије и Кошаркашке лиге Републике Српске, селекције и мушкараца и жена. Ову прилику првенствено користим да се захвалим Кошаркашком савезу Републике Српске, који је указао повјерење граду Зворнику да организује ову манифестацију и користим прилику да позовем све љубитеље спорта и кошарке да дођу у Зворник 27. децембра и заједно са нама испрате ову спортску манифестацију,“ рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић најављујући Кошаркашки сабор 2023.

Дан раније, односно у уторак, 26. децембра договорене су пријатељске утакмице У-15 и У-16 репрезентација Републике Српске и Србије, рекао је Александар Ђурђевић, председник Кошаркашког савеза Републике Српске.

„На почетку имам потребу да се захвалим градоначелнику града Зворника, свим људима у кошарци Зворника, који су исказали интересовање и жељу да буду домаћини Кошаркашког сабора, традиционалне манифестације, коју организујемо заједно са Кошаркашким савезом Србије, Кошаркашком лигом Србије, што су нам омогућили добре услове, што су нам добри домаћини. Као што је градоначелник Ивановић већ рекао Зворник јесте град кошарке, град који има озбиљну кошаркашку традицију, који је годинама имао озбиљне играче и не сумњам да ће велики број људи из Зворника, али и из окружења доћи да ужива у једној заиста занимљивој кошаркашкој представи. Имамо двије ревијалне утакмице репрезентација Републике Српске и Србије, прогласићемо најбоље играче и играчице у Републици Српској у 2023. години, а на полувремену утакмице, коју ће играти мушке селекције биће посластица за публику такмичење у тројкама и закуцавањима, који ће сигурно сви ваши суграђани уживати,“ истакао је Ђурђевић.

„Кошаркашки сабор 2023“ одржаће се у Рекреативно спортском центру у Зворнику. Утакмице се играју у 16.00 и 18.00 часова. Град Зворник је у потпуности подржао организацију сабора.  

Pin It on Pinterest

Share This