Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику ријешено више од 160 комуналних проблема апликацијом „Грађанска патрола“

У Зворнику ријешено више од 160 комуналних проблема апликацијом „Грађанска патрола“

16.06.2023.

У непуних годину дана путем апликације „Грађанска патрола“ у Зворнику ријешено је 167 комуналних проблема, од укупно 200 пријављених, што је значајно побољшало квалитет живота становника.

Ова апликација је развијена с циљем да грађанима омогући једноставан и брз начин пријављивања комуналних проблема као што су оштећене цесте, нарушене зелене површине или проблеми са јавном расвјетом. Кориштењем апликације, грађани могу једноставно направити фотографију проблема и послати је градским службама, које ће затим предузети мјере за рјешавање истог.

До сада су помоћу ове апликације, између осталог, ријешени проблеми оштећених тротоара, неправилно одложеног отпада, непрописног паркирања, те проблеми са јавном расвјетом. Захваљујући брзој и учинковитој реакцији градских служби, ови проблеми су ријешени у врло кратком року.

Кориштење апликације „Грађанска патрола“ није само корисно за грађане, већ и за градску управу. Захваљујући брзом и учинковитом рјешавању проблема, градским службама се штеди вријеме и новац, а град се може одржавати у бољем стању, што има позитиван утицај на туризам и привреду.

С обзиром на успјех који је апликација постигла у Зворнику, очекује се да ће се у будућности све више градова у Босни и Херцеговини окренути оваквим иновативним рјешењима у рјешавању комуналних проблема.

Апликацију прилагођену Зворнику донира ДиВиСи Солушнс кроз пројект “Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ”, а који се реализује кроз развојно партнерство са компанијама Ланако д.о.о, ДиВиСи Солушнс д.о.о. у оквиру девелоППП. де програма који имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке (БМЗ), у сарадњи са удружењем Бит Алијанса.

Pin It on Pinterest

Share This