Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику реализован пројекат „Ниједно дијете без заштите“

У Зворнику реализован пројекат „Ниједно дијете без заштите“

28.09.2023.

Након годину дана реализације различитих активности у Зворнику је завршен је пројекат „Ниједно дијете без заштите – унапређење механизама за превенцију трговине дјецом и заштиту дјеце потенцијалних жртава трговине људима“.

Зворничка Радна група, коју су чинили представници основних и средњих школа, центара за социјални рад и ментално здравље, Полицијске и Градске управе Зворник у претходном периоду едуковали су се на тему механизама за превенцију трговине дјецом и њихове заштите.

Према ријечима Милоша Ивановића, службеника Градске управе града Зворника, као резултат овог пројекта оспособљени су професионалци у локалним заједницама који требају одговорити  на све изазове које трговина дјецом са собом носи. „Израђен је и Приручник о превенцији и борби против трговине људима за професионалце на подручју градова Бијељина, Зворник, Добој и Брчко Дистрикт, и исти ће бити дистрибуиран по зворничким институцијама,“ рекао је Ивановић.

Пројекат „Ниједно дијете без заштите“ подржан је од Америчке агенције за међународни развој (USAID), а реализовали су га градови Зворник, Добој, Бијељина, Брчко Дистрикт и Центар за интегралну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин“ из Бијељине.

Pin It on Pinterest

Share This