Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику почела кампања „Лако је алкохол одбити“
У Зворнику почела кампања „Лако је алкохол одбити“

На подручју града Зворника, али и цијеле Републике Српске у току је кампања “Лако је алкохол одбити” коју заједнички реализују Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез.

Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да се сваке године уочи празника организују сличне кампање са циљем смањења броја возача који возе под утицајем алкохола и проузрокују саобраћајне незгоде.

“Прошле године скоро 14% возача који су проузроковали саобраћајну незгоду били су под утицајем алкохола, а чак 7,8 одсто саобраћајних незгода са погинулим лицима проузроковали су возачи са више од 1,5 промила алкохола у крви”, навео је Радовић, истичући да постоји директна веза између броја возача који возе под утицајем алкохола и броја саобраћајних незгода и броја погинулих. Радовић је додао да је, према мјерењу које је провео МУП Републике Српске, 3,2% то возача возило под утицајем алкохола.

Званични видео кампање можете погледати овдје. Акција “Лако је алкохол одбити” траје до краја јануара.