Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику обиљежени Младенци, Свјетски дан поезије и долазак прољећа
У Зворнику обиљежени Младенци, Свјетски дан поезије и долазак прољећа

У холу Основне музичке школе „Војин Комадина“ одржано је традиционално Поетско и музичко вече посвећено празнику Младенци, Свјетском дану поезије и доласку прољећа, на коме су наступили ученици ове школе и Техничког школског центра.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Зворник Раде Перић рекао је да се традиција обиљежавања празника Младенци, доласка прољећа и Свјетског дана поезије одржава у овом граду још од 1998. године, истичући да свака држава која има овакве младенце сигурно има будућност.

„Драго нам је да се млади брачни парови пријављују за ову манифестацију и према њој показују љубав и поштовање. Свака држава која има здраве младенце и здрав пород, има будућност“, нагласио је Перић и додао да је породица стуб државе, а мајка темељ куће.

У протеклој години на подручју града Зворника склопљен је 231 брак. На манифестацији су учествовала и два пара која имају више од 50 година брачног живота. Међу најстаријим брачним паровима су Радојка и Милан Пејић који су у браку од 08. јануара 1964. године.

Директор Основне музичке школе Дијана Зекановић рекла је да одржавање овакве манифестације има велики значај за Зворник и Зворничане.

Она је нагласила да руководство школе настоји да дјеци пренесе значење свих празника, те да заједно учествују у њиховом обиљежавању.

У програму су учествовали чланови малог хора, професор соло пјевања и ученица на виолини музичке школе Војин Комадина, док су из Техничког школског центра Зворник приредили перформанс. Малишани вртића „Наша радост“ припремили су за младенце честитке, Градска управа симболичне поклоне. На крају су Ас оглас издаваштво и друштво Просвјетапрогласили и побједникелитерарног конкурса на тему Младенаца, Свјетског дана поезије и доласка прољећа.

Организатор манифестације је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, а покровитељ град Зворник.