Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику доступна апликација „Грађанска патрола“

У Зворнику доступна апликација „Грађанска патрола“

16.06.2022.

Фаза тестирања апликације „Грађанска патрола“ на подручју Града Зворника је успјешно завршена, а од данас је овај систем доступан грађанима.

Ова јединствена апликација омогућава грађанима пријаву комуналних и других проблема у њиховом окружењу, било кад и било гдје, путем њихових мобилних уређаја. Главна мисија јесте постизање брже и ефикасније комуникације између грађана и локалних власти, с циљем остварења заједничког добра.

Бојан Вуковић, директор компаније ДиВиСи Солушнс, која је израдила апликацију, рекао је овај систем већ реализован у Бањалуци, Брчком, Палама и од данас у Зворнику.

„Зворник је добио унапријеђену верзију система која је прошла тзв. дјечије болести током примјене апликације у Бањалуци. Вјерујемо да ће ово рјешење да допринесе квалитетнијем животу у Зворнику, да ће грађани да се активно укључе и шаљу пријаве те тако подстичу запослене у јавној служби да адекватно реагују. Одлична ствар је што грађанин у сваком моменту види статус пријаве и коментар града, тако да је увијек у току са тиме шта се дешава са његовом пријавом,“ истакао је  Вуковић.

Зворник се прикључио градовима и општинама у БиХ који желе унаприједити своје пословање и у догледно вријеме дигитално се трансформисати.

„Реализацијом оваквих пројеката град Зворник показује своју отвореност и спремност да се хвата у коштац са свим проблемима својих грађана и да их заједничким активностима рјешава. Ми смо још у изради важеће градске Стратегије истакли да желимо унапређивати живот наших грађана и у Зворнику примјењивати постулате паметног града. Грађанска патрола је само један корак ка реализацији зацртаних циљева и дигиталној трансформацији јавне управе. Овом апликацијом ми нашим грађанима дајемо алат у руке да могу помније да прате како ми радимо,“ истакао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Бит алијанса, кровна организација софтверсе индустрије у БиХ један је од реализоатора пројекта „Грађанска патрола“ у Зворнику.

„Пројекат је почето прошле године и већ са поносом могу рећи да смо покренули много ствари до сада када је у питању дигитална трансформација наших градова и општина, барем у свих пет које су учесници нашег пројекта. Ову прилику користим да честитам Граду Зворнику јер је једна од јединица која трасира пут дигиталне трансформације свим осталима,“ истакла је Кристина Ерак, менаџер пројекта из Бит алијансе.

Апликацију прилагођену Граду Зворнику је донирао ДиВиСи Солушнс кроз пројект „Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“, а који се реализује у партнерству са компанијама Ланако д.о.о, ДиВиСи Солушнс д.о.о. у оквиру развојног програма који спроводи Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке (БМЗ), у сарадњи са удружењем Бит Алијанса.

Pin It on Pinterest

Share This