Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

25.03.2020. године

Под здравственим надзором у Зворнику су 872 лица, а за 36 лица истекла мјера самоизолације. У градској Болици узети су узорци од три лица, два из Шековића и једног из околине Зворника и чекамо резултате за једно лице које је јуче тестирано. Укупно је до сада тестирано шест лица и за два смо добили негативне резулатете, рекао је на данашњој редовној конференцији градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Градоначелник је рекао да су за куповину три респиратора за потребе зворничке Болнице обезбјеђена средства, те да ће највјероватније већ ујутро бити уплаћена средства за набавку и четвртог.

„За два респиратора средства је обезбједила „Алумина“, а за један привредници и Градска управа. „Средства смо уплатили Црвеном крсту Бијељина преко кога ће ићи набавка респиратора. Преостало је расположивих средстава, а како привредници уплаћују још увијек, мислим да ћемо ујутро моћи да уплатимо и четврти апарат. Морам рећи и да се јављају и наши суграђани који живе и раде у иностранству са жељом да помогну новчано или у испоруци санитетске опреме и материјала и користим ову прилику да им се захвалим.“

Градоначелник је саопштио да ће Градски штаб донијети закључак за предузеће „Зворник стан“ какав је донио Републички штаб за ванредне ситуције којим се препоручује да комунална, електродистрибутивна и телекомуникациона предузећа, укључујући и ИПТВ, не наплаћују затезну камату за кашњење у  плаћању рачуна за мјесеце март, април и мај.

Снабдјевеност брашном и свим осталим артиклима је уредна, поштује се прописано радно вријеме, а не крши се ни Уредба о цијенама. Узрок лошије снабдјевености јужним воћем, прије свега лимуном, је из разлога што су повећане набавне цијене, тако да и у малопродаји морају бити веће, а тиме се крши уредба о цијенам које морају бити на нивоу од 5. марта.

Проблем броја купаца који истовремено могу бити у маркетима ријешен је са тржишном инспекцијом и власницима на начин да ако маркет има 1.000 квадратних метара, у  објекту може да буде истовремено 30, 40 особа с тим да морају поштовати међусобно растојање од два метра и  имати заштитне маске.

Градоначелник је саопштио да је Комунална полиција од почетка епидемије извршила укупно 555 контрола поштовања мјере самоизолације, те да су до сада издали четири прекршајна налога за њено кршење. У посљедња 24 часа сви контролисани суграђани били су на својим адресама. Протекле двије ноћи није евидентирано кршење полицијског часа.

„Још једном позивамо на поштовање свих упутстава надлежних институција. Будемо ли сви овако дисциплиновани и ако дисциплину подигнемо на још виши ниво, мислим да ћемо избјећи оно најгоре и епидемију већих размјера – рекао је градоначелник који се захвалио новинарима на будности, праћењу ситуацију, што долазе кад год треба и преносе важне информације суграђанима.

Pin It on Pinterest

Share This