Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Тршићу одржано стручно предавање за пољопривреднике

У Тршићу одржано стручно предавање за пољопривреднике

01.03.2024.

У Основној школи „Петар Кочић“ у Тршићу одржано је предавање из области примарне пољопривредне производње о технологији гајења соје и заштити стрних жита. Догађај је организовало градско Одјељење за привреду и друштвене дјелатности у сарадњи са ресорним министарством.

Пољопривредници из Тршића, али и сусједних села, добили су адекватне препоруке и савјете како и на који начин најефикасније заштитити стрна жита од корова, узрочника болести и штеточина, односно о чему се треба посебно водити рачуна при гајењу соје, како би зрно било квалитетно, а приноси задовољавајући.

„Циљ оваквих предавања је унапређење постојећих знања пољопривредних произвођача у примарној пољопривредној производњи, а кроз то и интензивирање исте, те јачање конкуретности и побољшања пласмана пољопривредних производа. Искуства из ранијих година су показала колико је овакав модел едукације наших произвођача користан и позивам их да учествују и на наредним предавањима која ће бити одржана на подручју нашег града,“ поручио је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Треће по реду стручно предавање биће одржано данас од 13 часова у просторијама Основне школе „Вук Караџић“ у Роћевићу, а планиране су теме „Технологија гајења соје“ и „Технологија гајења кукуруза“. Домаћин четвртог предавања биће Ораовац, у четвртак, 07. марта 2024. године у просторијама Основне школе „Десанка Максимовић“.

Планиране су теме „Производња силажног кукуруза и припрема силаже“, односно „Исхрана говеда“. Пето предавање биће одржано у Великој сали Скупштине Града Зворника 14.03.2024. године од 13 часова, а заинтересовани учесници детаљно ће бити упознати са регистрацијом и пререгистрацијом пољопривредних газдинстава, обавезама према АПИФ-у, Републичком правилнику о остваривању права на подстицаје и производњи поврћа у заштићеном простору.

Pin It on Pinterest

Share This