Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У току чишћење Зворничког језера

У току чишћење Зворничког језера

21.07.2023.

У оквиру реализације еколошког међународног пројекта “End plastic soup” на Зворничком језеру борави екипа њемачке компаније “Everwave” која користећи специјализовани брод за уклањање површинског пластичног отпада са водених површина чисти језеро.

Пројекат реализују Ротари клубови из Бијељине, Лознице и Њемачке, а вриједност је 220.000 америчких долара.  У наредне три године брод ће чистити отпад на ријеци Дрини у Републици Српској и Србији. Пројекат се реализује са циљем смањења загађења Дрине и њених више од стотину притока и језера првенствено пластичним отпадом, али и образовања младих и промоције понашања које штити животну средину.

Град Зворник прикључио се пројекту финансирајући одвоз и одлагање отпада, који буде сакупљен на језеру. Према ријечима градоначелника Зворника Бојана Ивановића ово је једна од оних позитивних акција, које град увијек подржи, јер им је циљ заштита и унапређење животне средине. У току љетње сезоне, чисто језеро ће свакако бити лијепа слика за сваког посјетиоца.

Њемачка екипа ће на језеру бити све до петка, 28. јула 2023. године.

Pin It on Pinterest

Share This