Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У сриједу почиње 22. Зворничко љето

У сриједу почиње 22. Зворничко љето

31.07.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић најавио је да ће у сриједу, 2. августа, почети 22. Зворничко љето које ће трајати до 8. августа.

„И ове године смо припремили богат репертоар и то сваког дана. У петак, 4. августа, на препоруку Владе Републике Српске одлучили смо да не буде концерта на градској плажи јер се тог дана обиљежава Дан сјећања на Србе страдале у акцији Олуја. Преосталих шест дана концерти различитих музичких жанрова увесељаваће Зворничане и госте. Због најављених гужви током концерата Сергеја Ћетковића, Драгане Мирковић и Бресквице припремили смо паркинг локације и биће организован превоз аутобусима до града о чему ће грађани на вријеме бити информисани.“

Градоначелник је рекао да ће Дринска регата „Дрина је само једна“ у сарадњи са градом Лозницом и општином Мали Зворник бити одржана у суботу, 5. августа, те да сви заинтересовани могу учествовати. Као и претходних година старт је са обје обале ријеке Дрине у 10:00 сати, а циљ  је у Шепку, односно на Жићиној плажи.

„Слава града Света Петка Трнова обиљежава се  у уторак, 8. августа, и тог дана у 9:00 часова на Ђурђев граду биће служена Света литургија и обиљежена слава Цркве Свете Петке Трнове.  Вечерња служба је у 17:00 часова у Храму Рођења Светог Јована Крститеља. Свечана литија коју ће и ове године предводити владика Фотије проћи ће кроз град у 17:30 часова, биће служен помен погинулим борцима код централног спомен обиљежја, након чега ће на платоу испред Касине бити сломљен славски колач. Користим ову прилику да позовем све грађане да учествују у литији и да заједно прославимо заштитницу града Зворника.“ 

Градоначелник Ивановић је истакао да, захваљујући друштвеној одговорности наших компанија и привредника, Градска управа лакше организује овако велике догађаје. Он им се захвалио, те  нагласио да су генерални спонзори  Алумина и Мтел, али да ништа мање нису учинили и Зо-Жи, Дрина осигурање, Студен пром, Трио Тршић. 

Први човјек Зворника позвао је суграђане и госте из других градова да од 2. до 8. августа пропрате садржаје који су припремљени у оквиру традиционалне зворничке манифестације.

Шеф Кабинета градоначелника Драгана Милошевић напоменула је да је Зворничко љето наша највећа и најзначајнија манифестација коју са радошћу називамо и љето које траје, те да се по програмским садржајима може уврстити међу највеће и најзначајније манифестације у региону. „Потрудили смо се да програм учинимо интересантним за све суграђане, као и за посјетиоце који долазе не само из сусједне државе Србије, него и из иностранства и сви садржаји су бесплатни. На великој бини на градској плажи биће одржано шест концерата. Зворничко љето отварама 2. августа у 21:00 час концертом Сергеја Ћетковића. Следећег дана наступиће Хари Варешановић, а потом 5. августа Драгана Мирковић. Следећег дана ди џеј извођачи приредиће Балкан шоу, а у понедељак, 7. августа, наступиће Бресквица. Манифестацију затварамо концертом  групе „Кербер“ 8. августа. Очекујемо велику посјећеност, можда чак и највећу и у складу са тим смо током три велика концерта, Ћетковићевог, Мирковћеве и Бресквице, припремили додатне паркинг просторе код Бинга, Еуропетрола, бившег Интерекса, и у града у Соколском игралишту, на неким градским платоима, као и на дијелу градске плаже.“

Милошевићева је истакла да ће у недељу, 6. августа, у 11:00 часова на платоу испред Касине  бити организован и Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“, док ће се на градској плажи у 8:00 часова у оквиру Зворничког котлића такмичити екипе риболоваца у припремању рибље чорбе,  а ловачко удружење спремиће ловачки гулаш. У понедељак, 7. августа, на платоу испред Касине биће одржано Гусларско вече, а наступиће и културно умјетничко друштво. Сликарска колонија „Палета“ биће од 2. до 5. августа од 10:00 часова на платоу испред Касине.

Туристичка организација града Зворника и ове године је спремила низ садржаја, рекла је директорица Ивана Ђокић Милановић.

„Од 2020. године имамо свих седам дана Љетњи базар гдје Зворничани могу да представе све оно што стварају, а то је прилика и да остваре додатни приход. У петак, 4. августа, имамо традиционални сусрет на мосту краља Александра Првог Карађорђевића „Људи и мостови“. Идеја ове манифестације која траје од 2010. године јесте да се руководства два града Зворника и Малог Зворника сусретну на мосту и тада се промовишу наше културне и историјске вриједности. Ове године смо отишли корак даље јер смо садржај обогатили  туристичком шетњом „Стопама краља Александра Првог Карађорђевића“ гдје ће у 9:00 часова полазак бити испред Храма Рођења Светог Јована Крститеља, а идеја је да туристичке групе крену и из Зворника и из Малог Зворника, јер је то обједињена туристичка понуда. Са задовољством најављујем и садржај за најмлађе, а то је наступ „Авантура аниматора“ са почетком у 19:30 часова на платоу испред Касине, док ће од 21:00 час, односно од 22:30 часова на градској плажи бити љетњи биоскоп са филмовима „Руби Гилман – морско чудовиште“ и „Немогућа мисија 7 – одмазда“ први део. У Туристичкој организацији можемо да будемо врло задовољни јер је то један нови, атрактиван садржај поред ријеке Дрине гдје ће сви посјетиоци имати прилику да у прелијепом амбијенту уживају у биоскопу на отвореном. Туристички инфо центар ће бити отворен до 22:00 часа и све информације везано и за програм манифестације, као и за дестинацију Зворник ту ће се моћи добити. Сви ови садржаји који су дио Зворничког љета су нешто што обогаћује туристичку понуду града и надамо се, поучени искуством из претходних година, да ће се у овом периоду тражити кревет више.“

Pin It on Pinterest

Share This