Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У понедељак почиње кампања „Април – мјесец чистоће“ у Зворнику

У понедељак почиње кампања „Април – мјесец чистоће“ у Зворнику

25.03.2024.

Традиционална кампања „Април – мјесец чистоће“ званично почиње у понедељак, 01. априла у Зворнику. У току мјесец дана априла биће организована предавања у основним школама и вртићу, уклоњене дивље депоније, озелењена школска дворишта, организовано чишћење обала ријека и језера, очишћена градска капија и стаза ка тврђави, те засађена нова стабла.

Планинарско еколошко удружење Корак ће на Јерининој стази страсти ка зворничкој тврђави поставити сајле, како би стаза била доступна свим грађанима. Након тога, придружиће им се и ПД Младост с којима ће заједно чистити потез око Градске капије.

Одјељење за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја покренуће јавну набавку за избор најбољег извођача за чишћење дивљих депонија, што је планирано буџетом града.

Поводом обиљежавања 100 година од оснивања ватрогасне чете у Зворнику и 10 година постојања ПЕУ Корак, а у сарадњи са Шумским газдинством, на подручју мјесне заједнице Челопек биће засађен кестен.

Еколошка заштита животне средине треба да представља трајну обавезу свих чланова друштва, док је брига о животној средини приоритет од свеукупног значаја за друштво. Здрава животна средина је основ за очување људске егзистенције, здравог развоја друштва и битан фактор за ниво живота становништва.

Pin It on Pinterest

Share This