Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

10.03.2020. године

У Зворнику ће у недељу, 15. марта, бити одржана Показна вјежба „Зворник 2020“, као једна од активности којом Републичка управа цивилне заштите Републике Српске обиљежава Међународни дан цивилне заштите.

Жељко Јанковић, главни републички инспектор заштите и спасавања у Републичкој управи цивилне заштите, истакао је на данашњем састанку у Зворнику, да ће вјежба бити реализована заједно са Службом цивилне заштите града Зворника, Службом професионалне ватрогасне јединице града Зворника и Градском организацијом Црвеног крста.

„Већи дио вјежбе одвијаће се на почетку градске плаже из правца Дивича, на обали ријеке и на самој ријеци. Учесници вјежбе су тимови Републичке управе цивилне заштите за спасавање на води и под водом, за спасавање са висина, за управаљање дроновима, РХБ тим, два медицинска тима са санитетским возилима, Хеликоптерски сервис Владе Републике Српске, Служба професионалне ватрогасне једице града Зворника и екипа Градске организације Црвеног крста. Догађај ће обезбјеђивати и једним дијелом учествовати у вјежби и припадници Полицијске управе Зворник, као и зворничка екипа хитне медицинске помоћи.“

Јанковић је нагласио да је циљ вјежбе да се прикаже добра координација и сарадња на терену јединица локалне самоуправе са јединицама Републичке управе цивилне заштите и Хеликоптерским сервисом.

Почетак вјежбе је у 11:00 часова.

Организатор позива грађане да пропрате Показну вјежбу „Зворник 2020“ и виде како на терену заједно раде субјекти заштите и спасавања града Зворника и Републичка управа цивилне заштите, као и  дио опреме којом располажу.

Pin It on Pinterest

Share This