Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је у Локању присуствовао почетку радова на изградњи водоводног система Локањ-Пилица вриједности око 2.200.000 КМ.

Он је истакао да је ово последња фаза водовода „Сјевер“,  пројекта који је започет прије седам, осам година и захваљујући којем је више мјесних заједница већ добило воду.

„Овим радовима обезбиједићемо напајање градском водом, дневно контролисаном, без редукција, за велики дио Локања и велики дио Пилице, односно за око 300 домаћинстава. Ово је крај за који сам и сам емотивно везан  и данас се посебно осјећам. Желим да се овај пројекат што прије заврши и да кренемо у нове. Локањ заслужује и више и ово је један од корака којим желимо да то исправимо – рекао је градоначелник који је изразио очекивање да ће оваквих и сличних догађаја бити чешће.

Озваничeње почетка радова било је код школе у Локању полагањем главног дистрибутивног цјевовода према резервоару у Горњем Локању.

Драгиша Крстић испред извођача радова „Кесо промет“ д.о.о. Зворник истакао је да је дужина дистрибутивног цјевовода 17.000 метара,  те да ће бити изграђен и резервoар, пет пумпних станица и једна растеретна комора.

Мјештанин Неђо Јовић рекао је да је водоснабдијевање у селу велики проблем, те да се становници сналазе тако што воду довозе превозним средствима до својих кућа.

„Што се тиче воде потпуно смо угрожени, ја је сваки други дан са трактором довозим у цистернама за своје домаћинство. Ово село је повелико, људи држе стоку, баве се пољопривредом и зато нам је битно да се ово што прије заврши. Захваљујем се градоначелнику и желим да се овај план што прије успјешно заврши. Кад бих добио воду као да сам добио стан у Београду – поручио је Јовић.

Pin It on Pinterest

Share This