Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић на данашњем пријему уручио је рјешења и пожелио добродошлицу приправницима којима је почео да тече приправнички стаж у Градској управи Зворник.

„Ово је још један лијеп догађај у Новој години, данас смо уручили рјешења о обављању приправничког стажа нашим младим дипломираним суграђанима. Користим прилику да вам пожелим срећан први радни дан, да се трудите да стичете искуство, да „отимате“ знање од старијих колега и да једног дана, након полагања стручног испита, будете спремни за обављање и сложенијих послова и радних задатака. Сваки дан трудите се да научите нешто ново да би ваше образовање било на вишем нивоу и да би били квалитетнији и пожељнији за вашег послодавца. Уз честитку за новогодишње празнике желим вам да будете живи, здрави и напредни и да врло брзо постанете корисни чланови овог друштва који ће обављати озбиљне послове.“

Градоначелник је рекао да је овај пројекат остварен у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске, те да је градски буџет обезбиједио средства за осморо приправника. Истакао је да су из категорије породица погинулих бораца примљени сви који су се пријавили на конкурс.

„У прошлој и овој години подстицај за запошљавање, а у оквиру те позиције су и приправници, у нашем буџету износи око 400.000 КМ, односно 700.000 КМ. Ми смо финансирали приправнички стаж за преко 120 радника код преко 60 послодаваца у привреди и у ванпривреди. Трудимо се да што већи број младих људи добије прилику да одради приправнички стаж и због тога настојимо да обезбједимо и што више средстава у буџету, јер, послодавци када примају у радни однос младог човјека гледају да је обавио приправнички стаж и да је положио стручни испит.“

Градоначелник је напоменуо да по правилу у Градској управи, након одрађеног приправничког стажа, остају да раде они најбољи и они са дефицитарним занимањима.

„Данас на евиденцији зворничке Филијале за запошљавање немамо љекаре, грађевинске, машинске и електроинжењере, а највише је дипломираних менаџера економиста. Тржиште одређује правила колико ће младих људи добити посао у некој извеснијој и трајној временској категорији.“

Приправници су се захвалили градоначелнику што им је дао прилику за приправнички стаж. Они очекују да ће доста тога научити како би након полагања стручног испита били спремни за тржиште рада. 

У Градској управи примљено је 17 приправника од којих 14 са високом стручном спремом и три са средњом. Осам приправника финансира Градска управа и девет Завод за запошљавање.

Pin It on Pinterest

Share This