Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У главној градској улици малишани цртали свом граду

У главној градској улици малишани цртали свом граду

17.05.2022.

Малишани Дјечијег вртића „Наша радост“ и ове године на свој начин честитали су Дан града Зворника. У веселој граји 230 дјеце су у главној градској улици цртали свом граду, пуштајући машти на вољу.

Као и увијек овој манифестацији присуствовао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

„Ово је најљепша манифестација у Зворнику гдје најмлађи суграђани, својом креативношћу честитају рођендан свом граду. Дјечија машта, њихов осмјех, њихова разиграност дају нам за право да вјерујемо у добру будућност, да ће од њих постати неке боље „чике“ него што смо то ми данас и да ће планету на којој живимо усмјерити у правцу да буде мирна, здрава и поуздана за живот свих нас.“

Градоначелник је најавио да ће бити обезбјеђен додатни простор, јер постојећи капацитети „Наше радости“ нису довољни за боравак све дјеце.

„Ми ћемо већ у наредном мјесецу расписати јавни позив у сврху обезбјеђивања новог објекта с обзиром да имамо дјецу која су на листи чекања.“

Он је најавио да ће заједно са Владом Републике Српске бити обезбјеђена средства за куповину простора и његово опремање тако да ће већ у јесен сви родитељи који имају потребу да упишу дјецу у вртић моћи то и да ураде.

Директор вртића Вукомир Станковић истакао је да дјеца на свој начин показују љубав према свом граду, исто као што Град показује према њима.

„Ово је једна прелијепа слика која ће, надам се, да траје док год град живи – рекао је Станковић који је додао да у два објекта вртићи има око 350 дјеце, те да је на листи чекања 170 малишана.

Pin It on Pinterest

Share This