Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је у Мјесној заједници Брањево озваничио почетак радова на завршетку канализационе мреже.

Овом догађају присуствовао је његов замјеник Бојан Ивановић, представници извођача радова, предузећа „Кесо градња“ д.о.о. и мјештани.

Радови се одвијају у оквиру пројекта „Унапређење управљања отпадним водама и постављање пречистача у МЗ Брањево“ који Град Зворник реализује заједно са Чешком развојном агенцијом.

„Двије године смо се борили за овај пројекат и сада смо стигли на корак од реализације. Данас почињу радови и ови путем захваљујем се Чешкој развојној агенцији и њиховој Влади на великој подршци. Њихово учешће је, без пречистача, 1.100.000 евра, а Градске управе 962.000 КМ, односно ми плаћамо извођење радова, а они су обезбиједили комплетан материјал и у другој фази обезбједиће израду пречистача отпадних вода који ће бити први урађен на територији града Зворника.

Градоначелник је истакао да Градска управа иде у сусрет проблемима и потребама мјештана, подсјетивши да је на Брањеву у току и реконструкција амбуланте након чега ће у њој почети да раде стоматолошка, гинеколошка и педијатријска ординација, као и двије ординације у којима ће прегледе вршити љекари са специјализацијама из других области.

„Брањево које је најмгољуднија зворничка мјесна заједница биће једно од најатрактивнијих насеља за живот, кад се и овај дио инфраструктуре заврши. Водоснабдијевање са градском пијаћом водом је уредно, све мање је неасфаллтираних путева у насељу, легализција плацева ће почети почетком наредне године. Ако се узме у обзир и близина границе, магистралног пута и овако комплетирана инфраструктура, то све чини ову мјесну заједницу једном од најатрактивнијих за живљење, изван саме градске средине, на овим просторима.“

Градоначелник је саопштио и да је јутрос одржана видео-конференција са Свјетском банком гдје је договарано да се иде даље са пројектом канализације и за сам град, као и за простор који покрива пројекат Водовод Сјевер.

Мјештани Брањева Вјекослав Херцеговац и Драгана Попић рекли су да је ово један од најзначајнијих пројеката за њихову мјесну заједницу јер ће ријешити њихов велики проблем, а то су  отпадне воде.

Према њиховим ријечима овим радовима то че бити трајно ријешено за све ове мјештена, биће им много лакше и имаће много боље услове за живот.

Они су се неизмјерно захвалили  градоначелнику, Градској управи и свима који су помогли у реализацији пројекта.

Pin It on Pinterest

Share This