Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У 2023. години из градског буџета 500.000 КМ за подстицај пољопривредницима

У 2023. години из градског буџета 500.000 КМ за подстицај пољопривредницима

30.12.2022.

У следећој години из буџета Града Зворника биће идвојено пола милиона КМ за унапређење пољопривредне производње што ће бити највећи износ за ову намјену у историји града.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић подсјетио је да је у текућој години на име пољопривредних подстицаја издвојено 400.000 КМ, за 50.000 више него у 2021. години,  а да је у следећој планирано за још 100.000 више.

 „Након поскупљења свих репроматеријала који учествују у пољопривредној производњи и консултација одлучили смо да у 2023. години повећамо издвајања за пољопривреду. Надамо се да ћемо на тај начин и уз подстицаје Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде које такође издваја додатна средства кроз њихове субвенције и подстицаје, помоћи да се одржи овај ниво пољопривредне производње, а можда се и додатно унапреди у наредном периоду.“

Начелник Стефановић је напоменуо да је у претходне две-три године, са појавом вируса корона, дошло до повећања пољопривредне производње, те да је АПИФ-у евидентирано више газдинстава.

„Број регистрованих пољопривредних газдинстава је само у претходној години већи за 45 произвођача. Можда то не звучи много, али процентуално је то значајно јер износи 15 посто у односу на укупан број регистрованих пољопривредних произвођача.“

Pin It on Pinterest

Share This