Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Туристичка сигнализација на подручју Дрињаче и Зворничког језера
Туристичка сигнализација на подручју Дрињаче и Зворничког језера

Храм светог ђакона Авакума у Дрињачи од прије неколико дана лакше је пронаћи јер је, у оквиру пројекта Туристичке организације града Зворника, обиљежен туристичком сигнализацијом.

На овај начин у скорије вријеме,  према најавама из Туристичке организације, и подручје Зворничког језера биће обиљежено.

У плану је да се на магистралном путу М-19 из оба правца поставе веће инфо табле о овом језеру, на мјестима која ће имати лијеп поглед и простор намијењен да се моторизовани туристи зауставе, направе паузу и фотографишу.

Према ријечима директора ТОГЗ-а Иване Ђокић Милановић Зворничко језеро је највећа атракција на Дрини које је од 2020. године постало изузетно тражено и биљежи све већу туристичку посјећеност.

„Уз пораст регистрованих кућа за одмор на Зворничком језеру туристичка сигнализација би била само корак ка остварењу циља што боље туристичке информисаности, односно да туристи лакше пронађу жељене локације.“

Такође,  овим пројектом планирано је да се обиљеже и  угоститељски објекти на језеру и Дрињачи, да се постави инфо табла за воденицу у Зелињу у којој је снимљен први српски хорор филм „Лептирица“, као и да се постави сигнализација са магистралног пута за планинарски дом у Лијешњу.