Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Тринаести сусрети на мосту краља Александра I Карађорђевића

Тринаести сусрети на мосту краља Александра I Карађорђевића

03.08.2022.

Данас у 10.00 сати на мосту краља Александра I Карађорђевића одржана је 13. манифестација Људи и мостови. Покренута 2010. године како би се и  на овај начин показала повезаност два града и истакао значај моста на ријеци Дрини за становнике обје локалне заједнице.

Према ријечима градоначелника Зворника Зорана Стевановића мост је обновљен и сада слиједе наредни кораци како би исти био у служби промоције туризма и цијеле регије, али и заједништва народа који живи на овом подручју.

„Нама је посебно битно да се и ова манифестација дешава у оквиру Зворничког љета, које је замишљено концептуално тако да се људи окупљају око различитих догађаја, а одатле шаљу поруке љубави, мира, толеранције, поштовања, уважавања свакога и свачијих интереса који не задиру у интересе других. Круна Зворничког љета јесте и ова наша манифестација односно сусрет на мосту. Прекрајање граница након последњег рата раздвојило нас је само географски. Ова граница за нас никад неће постојати,“ рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Стевановић је додао да је важно међусобно поштовање и уважавање, што је уствари шанса за опстанак наших народа на овим просторима. Он је напоменуо да је заједничким радом дошло до реконструкције моста.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић истакао је да и у будућности треба улагати у заједничке пројекте.

„Поново смо овдје на једном предивном месту, где се сусрећу два братска града. Мостови нека нас само спајају, а ми ћемо одавде слати поруке мира, братства и заједништва. Ми пре свега морамо да штитимо мир, али и наше националне интересе. Намеравамо да нашу сарадњу подижемо на виши ниво, да у наредном периоду овај мост добије декоративну расвету и да уредимо гранични прелаз са стране Србије,“ истакао је Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник у свом обраћању.

У оквиру програма на мосту је наступио Мали хор Основне музичке школе Војин Комадина  са пјесмом Зворник, најљепши град под диригентском палицом Дијане Зекановић и најмлађи чланови фолклорне секције Библиотеке 17. септембар из Малог Зворника са сплетом игара Подриња.

Pin It on Pinterest

Share This