Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворничко љето настављено је на платоу испред музичке школе, у Дому омладине и на бетонском игралишту код Соколског дома Кабаретић шоуом са Тодом, Пеђолином и децом фином, представом „Секс бомб“ и пројекцијом филма „Fast and furios 9“.  

Писац Тоде Николетић и дјечији тв аутор Предраг Вуковић кроз Кабаретић су приредили драмске игре, анимације, поезију, забавне песме за децу. Николетић је рекао да кроз интерактивни програм успостављају контакт са најмлађима, али и поспешују их тако што их награђују књигама.

„Кроз ове такозване драмске игре и песнички театар развијамо код деце пре свега љубав, доброту и све оне карактерне особине које су потребне да би се друштво излечило. Наравно, то је најлакше постићи кроз хумор, игру, песму и на тај начин манифестацијама као што је ова дајемо прави смисао, не претварамо их у једну врсту потрошње и једну врсту комерцијалне забаве. Ако се свему овоме дода да уз мене наступа и Пеђолино, човек који је урадио 10.000 тв емисија посвећених деци, онда самим тим знате и колика је  важност да град угошћује такве уметнике и да пре свега деци поставља праве узоре као једно оздрављење друштва. У Зворнику су то људи показали кроз драмске фестивале, кроз фестивал хумораи сада кроз Зворничко лето, а знајући ко су актери који гостују на оваквим манифестацијама ја одговорно тврдим да је то прави пут како култура треба да се негује и пре свега деци постављати као основ да би се даље развијали.“

Пеђолино је истакао  да је Тоде, а и он цео, свој рад базирао на томе да се деца насмеју, да им буде лепо, да певају и да буду јако активни док они изводе програм.

„И овај кабаре направљен је баш такав,  да и деца учествују, скачу и да се смеју пре свега.“

За љубитеље позоришта Ђорђе Давид, Никола Ивачков, Марија Вељковић и Тијана Ћуровић одиграли су представу „Секс бомб“.

У питању је бродвејски водвиљ из седамдесетих сапомало шкакљивом темом. Публика је имала прилику да се смеје томе како се четворо људи  понаша на одређене начине у одређеној ситуацији

„Због самог назива сви очекују не знам шта, али ово је онако, смешно, занимљиво и поприлично животно. публика лепо реагује где год смо играли- рекла је Ћуровићева.

Вече је завршено филмом који је приказан на игралишту код Соколског дома у оквиру љетњег биоскопа. Наредна два дана биће приказани и филмови  „Hitman’s wife’s bodyguard“ и  „G.I. Joe snake eye“.

Pin It on Pinterest

Share This