Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Технолошки факултет у Зворнику обиљежио јубилеј 30 година постојања и рада

Технолошки факултет у Зворнику обиљежио јубилеј 30 година постојања и рада

28.12.2023.

У Технолошком факултету Зворник, откривено је данас умјетничко дјело са ликом професора Немање Поповиће, оснивача и првог декана ове високообразовне установе, која је данас обиљежила 30 година постојања и рада. У Дому омладине одржана је свечана академија на којој је градоначелник Зворника Бојан Ивановић примио је Повељу за допринос Града развоју високог образовања у Зворнику.

„Част ми бити у кругу људи који су основали факултет прије 30 година, који су кренули од ничега и створили данас факултет који је респектабилан. Град Зворник има изванредну сарадњу са Технолошким факултетом и жеља нам је да ту сарадњу и даље унапређујемо. Улагање у младе и образовање је улагање у бољу будућност, а Град Зворник за 2024. годину издваја преко 4 милиона конвертибилних марака у област образовања,“ истакао је градоначелник Ивановић.

У протеклих 30 година први циклус студија завршило је око 600 студената, мастер студиј око 50, магистратуру по старом студију више од 50, док је 34 докторирало на овој установи. Тренутно на факултету има нешто више од 300 студената на свим циклусима студија са четири изборна модула – хемијаско процесно инжењерство, прехрамбена технолофгија, заштита на раду и заштита од пожара, као и инжењерство заштите животне средине.  

Pin It on Pinterest

Share This