Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Свјетски дан вода – 22. март

Свјетски дан вода – 22. март

22.03.2024.

Свјетски дан вода обиљежава се 22. марта, а овогодишњи слоган је „Вода за мир“. Према ријечима градоначелника Зворника Бојана Ивановића визија градске Стратегије заснована је на важности воде за Зворник и гласи: Зворник је отворен и послован, град на води који спаја традицију и нове вриједности и пружа једнаке могућности за свакога.

„Зворник је једна од локалних заједница, која има срећу да лежи на ријеци као што је Дрина, а да кроз своју територију посједује и друге, мање, али богате водотоке. Зворник има своју воду, а редовно снабдијевање водом из градског водовода обезбијеђено је за око 80% домаћинстава. У току је изградња водовода „Запад“, чиме ће додатних девет (9) мјесних заједница бити прикључено на исти. Циљ нам је да за сваког становника нашег града осигурамо могућност да користи воду из градског водовода и то смо јасно навели у свим нашим стратешким документима. Чиста пијаћа вода и редовно водоснабдијевање у Зворнику је нешто на чему радимо у континуитету.“

Недостатак воде све је већи проблем на свим континентима, а најтеже су погођене сиромашне заједнице. Да би се обезбиједило дугорочно и равноправно коришћење воде у будућности неопходно је примјенити приступ који подразумијева поштовање права свих људи на приступ води.

Pin It on Pinterest

Share This