Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Светосавска недеља у Зворнику – одржан концерт духовне музике

Светосавска недеља у Зворнику – одржан концерт духовне музике

24.01.2024.

У зворничком дому омладине синоћ је одржан концерт духовне музике који су припредили чланови Првог зворничког пјевачког друштва „Изворник“. Концерт је одржан у оквиру духовне манифестације „Светосавска недеља“, а пригодну бесједу уз концерт је говорио протојереј Милош Зекановић, страјешина храма Рођења св. Јована Крститеља.

Он је истакао да је срећан што се у Зворнику годинама одржава „Светосавска недеља“ у којој активно учествује и свештенство Спрске православне цркве. Зекановић је истакао да је имао улогу предавача на концерту „Изворник“-а, који су увијек подршка цркви.

„Слушајући концерт „Изворник“-а ми можемо да осјетимо дух светосавља који они шаљу. Сваки њихов концерт јача дух и тијело сваког православног хришћанина, разгаљује душу, али, исто тако, и бистри ум. Ми смо вечерас дошли да послушамо њихов концерт и да кажемо да смо и ми на путу Светог Саве,“ рекао је протојереј Зекановић.

Прво зворничко пјевачко дурштво „Изворник“ регистровано је званично 2011. године, а постоји од 2006. године. Тренутно окупља око 30 чланова.

Pin It on Pinterest

Share This