Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Обиљежавање славе града Зворника Свете Петке Трнове почело је јутрос светом литургијом у Храму посвећеном овој светитељки  на Ђурђев Граду.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је суграђанима, гостујући у Каравану Викенд јутро Радио телевизије Републике Српске који се од 7 часова уживо емитује из нашег града.

„Моје славске поруке су да живимо много година у добру, миру и  добром расположењу, пуни оптимизма, да гледамо у будућност, да се поштујемо и волимо.“

Свету литургију служио је свештеник Раде Тешић који је рекао да је Света Петка заштитница нашег града и храма на Ђурђев Граду поручивши да у животу нема напретка ни љубави без великог жртвовања према богу и ближњима и да се само тако може постићи мир, задовољство и радост.

И Храм на Ђурђев Граду данас је прославио крсну славу. Колач са свештеником сломили су кумови Огњен Павловић и Јовица Ђурић. Кумови храмовне славе за следећу годину биће Иван Поповић и Александар Крсмановић.

Прослави славе града присуствоваће и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић. У поподневним часовима, након вечерње службе, кроз град ће проћи свечана литија предвођена епископом Фотијем. Код спомен обиљежја погинулим борцима биће служен помен, а потом ће, на платоу испред Касине бити сломљен славски колач.

Pin It on Pinterest

Share This