Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

07.05.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић најавио је да ће зворничка зелена пијаца, која је добила љепши изглед, почети са радом сутра.

Он је приликом данашње посјете овом објекту истакао да је пауза у раду пијаце искориштена да се уради неопходна реконструкција, јер више није могла функционисати у онаквом стању у каквом је била.

„Желим да то  буде једна права тржница на којој ће се снабдијевати наши суграђани и на којој ће продавати оно што произведу у својим домаћинствима. Честитам свима који су успјели да радове заврше у кратком року.“

Директор АД „Водовод и комуналије“ Јован Томић истакао је да је на пијаци подигнут ниво кровне конструкције, покривен је је комплетан простор, офарбано свих 96 тезги, металне конструкције и капија, саниране бетонске површине, опремљен мокри чвор, уређене јавне чесме, те постављене нове тезге за млијеко и млијечне производе.

„Циљ нам је да побошљамо услове за рад и да уведемо нове закупце тезги. Зато смо реконструисали пијацу и створили адекватне услове за неке промјене. Имамо тезге намијењене за воће и поврће, млијеко и млијечне производне, за дневни закуп за индивидуалне пољопривредне произвођаче који долазе једном или два пута седмично и тезге за ситну техничку робу за потребе домаћинства. Цијене закупа ће остати исте, а које су, морам и то рећи, ниске у односу на окружење. Желимо да зелена пијаца буде омиљено мјесто гдје ће Зворничани радо доћи да купује, као што је некада била“.

Укупна вриједност радова је око 30.000 КМ, а средства је обезбиједила Градска управа Зворник.

Пијаца је затворена 19. марта у складу са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације за спречавање ширења болести изазване вирусом корона, док је реконструкција је почела у априлу.

Претходних година није било већих улагања на зеленој пијаци која је почела са радом крајем 2001. године.

Pin It on Pinterest

Share This