Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Субвенција превоза ученика из градског буџетa

Субвенција превоза ученика из градског буџетa

10.08.2022.

            Ученици основних и средњих школа који немају дотацију Министарства, у зависности од њиховог статуса, као и претходних година, имају право на субвенцију превоза из градског буџета.

Почев од 22. августа неопходно је да у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12, преузму потврду на основу које остварују право на попуст.

Према градској Одлуци о субвенцији превоза ученика Град Зворник ће у стопостотном износу финансирати мјесечну карту за дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља, дјецу ометену у психофизичком развоју и за њихове пратиоце, као и ученицима средње школе који су носиоци Вукове дипломе.

За дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе, дјецу без једног родитеља и дјецу ратних војних инвалида свих категорија субвенција износи 50 одсто од укупне цијене мјесечне карте. Са 50 одсто Град ће учествовати у финансирању трошкова превоза у вишечланим породицама које имају троје и више школске дјеце, а један или оба родитеља су незапослени, као и у породицама са четворо и више малољетне дјеце, те за основце чија је школа удаљена до четири километра и средњошколцима који су у претходној години имали просјек оцјена 5,00.

Градска управа ће плаћати 30 посто цијене карте ученицима основних школа за које Министарство не врши партиципацију и свим средњошколцима, без обзира на социјални или други статус.

У буџету Града Зворника на ову намјену планирано је 300.000 КМ.

Одлука о субвенцији објављена је на огласној табли и званичној интернет страници Градске управе Зворник. Све информације могу се добити и лично у канцеларији бр. 12 и путем телефона бр. 056/232-233.

Pin It on Pinterest

Share This