Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник, 09.06.2020. године

„Пандемија вируса корона показала је колико је цијела цивилизација рањива и да смо једино заједничким дјеловањем могли да умањимо негативан утицај пандемије на нашу привреду“, истакао је Зоран Стевановић градоначелник Зворника и предсједник Привредног савјета отварајући другу редовну сједницу овог градског тијела.

Привредни савјет града Зворник усагласио се са свим приједлозима одлука које се односе на развој привреде, пољопривреде и инвестиција на подручју града. У овој години, између осталог,  биће потписани уговори за уређење корита ријеке Хоче, завршени радови на мосту краља Александра I Карађорђевића и многи други, речено је током дискусије.

Усвојен је приједлог Одлуке о усвајању мјера за помоћ привредним субјектима на подручју града у сврху санације штете изазване пандемијом, као и просјечна коначна грађевинска цијена корисне површине стамбеног и пословног простора у 2019. години. Привредни савјет је разматрао и приједлог Одлуке о накнади за уређење градског грађевинског земљишта за 2020. годину, гдје је предвиђено смањење накнаде за 70% за изградњу производних хала већих од 1000 m2.  Привредници су се сложили са предложеним кориштењем буџетских средстава за подстицај развоја пољопривреде на подручју града.

Pin It on Pinterest

Share This