Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Средства за инфраструктурне пројекте у повратничким мјесним заједницама

Средства за инфраструктурне пројекте у повратничким мјесним заједницама

31.08.2022.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић потписао је данас са министром за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице у Влади Кантона Сарајево Иваном Првуловић уговор о реализацији инфраструктурних пројеката у повратничким мјесним заједницама вриједности 366.000 КМ.

Градоначелник је истакао да су значајна сва финансијска средстава која дођу у град и која су усмјерена на поправљање квалитета живота у повратничким мјесним заједницама.

„Први пут нам је неко одобрио средства у износу који смо тражили и овом приликом се захваљујем кантоналној влади и министру Ивани Првуловић. Град Зворник ће учинити све да се ови пројекти што прије имплементирају и да становници добију боље услове за останак и опстанак на овим просторима – рекао је градоначелник који је најавио да ће радови почети током наредног мјесеца  и биће завршени до краја грађевинске сезоне.

Првуловићева је истакла да су средства издвојена у доброј вјери и намјери да се олакша свакодневни живот повратника у град Зворник, али и останак у БиХ.

„Влада Кантона Сарајево ове године издвојила је 4.590.000 КМ за подршку одрживом повратку у Републици Српској“, нагласила је Првуловићева.

Савјетник градоначелника Зворника Недим Чивић напоменуо је добру сарадњу Градске управе и Кантона Сарајево додавши да се имплементацијом данас потписаног уговора добија директна помоћ у шест повратничких мјесних заједница кроз изградњу водоводне мреже, путне инфраструктуре и уличне расвјете.

Он је рекао да ће овим средствима бити финансирано асфалтирање дионица путне инфраструктуре у мјесним заједницама Крижевићи, Глумина, Горњи Шепак и Снагово, израда водоводне мреже у дијелу мјесне заједнице Ђулићи, те дијелови уличне расвјете у Крижевићима и Ораовцу.     

Потписивању је присуствовао и министар комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите животне средине у Влади Кантона Сарајево Енвер Хаџиахметовић.

Pin It on Pinterest

Share This