Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Спортске игре младих у Зворнику

Спортске игре младих у Зворнику

10.05.2024.

Свечаном церемонијом отварања уз присуство малишана из дјечијег вртића „Наша радост“ и ученика шест из основних школа са подручја града узраста од I до V разреда стартовале су Спортске игре младих у Зворнику.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић поздравио је учеснике и госте и пожелио им лијепо вријеме и добро дружење у спортском духу.

„Поносни смо на чињеницу да је наш град саставни дио ове манифестације. Ово је један од најмасовнијих догађаја ове врсте у Југоисточној Европи на коме ће дјеца имати прилику да искажу свој таленат и умијеће, али прије свега уживају у дружењу и забави. Ово ће свима њима бити прилика да стекну нове другаре, пријатеље и промовишу спорт као здрав начин живота. Зворник је одувијек био град спорта и град младих, тако да смо и овог пута радо се одазвали и подржали организацију Спортских игара младих“, рекао је градоначелник Ивановић.

У главној улици у Зворнику такмичили су се ученици основних школа у више дисциплина. Како је рекла ПР „Спортских игара младих“ Наида Хаџидедић, ове игре се одржавају већ 14 година заредом, а годинама су присутни и у Зворнику.

„Захвални смо Градској управи Зворник, те нашем координатору Дејану Гајићу са којим имамо сјајну сарадњу већ годинама. Оно што је новина у односу на претходне године, јесте да се Зворник, поред још 26 градова, прикључио „Дану спорта“, односно обиљежавању отварања на градском тргу, те такмичењима између двије ватре и атлетици за ученике од првог до петог разреда основне школе. Сутра се такмичења настављају у малом фудбалу, кошарци, одбојци за старија одјељења“, истакла је Хаџидедић.

Побједници ових такмичења на локалном нивоу, те у екипним спортовима на регионалном нивоу, иду на главно такмичење, које ће се одржати највјероватније у јулу у Сарајеву. 

Pin It on Pinterest

Share This