Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Скупштина зворничког Црвеног крста – усвојени извјештаји за 2022. и Програм рада за 2023. годину  

Скупштина зворничког Црвеног крста – усвојени извјештаји за 2022. и Програм рада за 2023. годину  

03.05.2023.

Градска организација Црвеног крста Зворник одржала је редовну Скупштину на којој су једногласно усвојили извјештаје о раду и о оствареним приходима и расходима за прошлу годину, те Програм рада и Финансијски план за 2023. годину.

Истакнуто је да су у 2022. години спроведене све традиционалне активности попут акција добровољног давалаштва крви, обиљежена је Недеља Црвеног крста, Недеља солидарности, Недеља дјетета, Недеља борбе против туберкулозе. Спроведена је едукација омладине и подмлатка из области прве помоћи, као и програма упозоравања на опасности од мина, те такмичења из истих. У складу са могућностима дијељена је помоћ социјално угроженим лицима и корисницима кућне његе.

И у 2023. години Градска организација Црвеног крста Зворник настојаће да својим активностима ублажи посљедице сиромаштва, превентивно дјелује у области здравствене заштите, ради на изградњи хуманих и солидарних односа у друштву и оспособљава организацију за дјеловање у случајевима несрећа и катастрофа.

Скупштина је донијела одлуке и о приједлогу кандидата из Зворника за признања Црвеног крста Републике Српске, као и за градска признања.

Pin It on Pinterest

Share This