Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Састанак код Председника Српске на тему посјете Кини

Састанак код Председника Српске на тему посјете Кини

28.11.2023.

Делегација Републике Српске, у којој је један од чланова градоначелник Зворника Бојан Ивановић, а која је почетком новембра боравила у Народној Републици Кини, данас је о резултатима своје посјете извјестила Председника Републике Српске.

Милорад Додик, председник Српске нагласио је да Република Српска мора искористити своје развојне могућности, те инвеститорима понудити конкретне пројекте који треба да буду реализовани у наредном периоду.

„Разговарали смо о даљим корацима и реализацији договорених пројеката. Развојну шансу која се отвара сарадњом с кинеским компанијама треба искористити на најбољи начин, јер за реализацију ових пројеката нема никаквих политичких условљавања,“ истакао је председник Додик.

Према ријечима градоначелника Зворника сам пут у Шангај био је велики изазов за град Зворник, имајући у виду да је у цјелокупној понуди Републике Српске ваљало показати шта је то специфично само за Зворник.

Посјету Кини, представници Републике Српске искористили су и за ближе упознавање са појединим производима кинеских компанија, као што је „DAHUA Technology“. У развојном центру ове компаније приказана су сигурносна рјешења за владин сектор, полицију и управљање сигурним градовима, рјешења за заштиту животне средине као што је заштита вода или спречавање одлагања смећа на илегалним депонијама, напредна рјешења за паметне учионице и школе, рјешења за управљање саобраћајем, за аутопутеве, те туристичке дестинације, али и још многе друге могућности које пружа модеран АИ систем.

БАЊАЛУКА, 28. НОВЕМБРА /СРНА/ – Предсједник Републике Српске Милорад Додик са делегацијом Републике Српске, која је недавно боравила у Шангају./фото Борислав Здриња/

Pin It on Pinterest

Share This