Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Сарадња МУП-а и Града Зворника на високом нивоу
Сарадња МУП-а и Града Зворника на високом нивоу
4 нов, 2020

Данас је у Зворнику одржан састанак министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и градоначелника Зворника Зорана Стевановића. 

Градоначелник је истакао да је са министром разговарао, прије свега о безбједносној ситуацији, о неким заједничким плановима, као и о сарадњи.

„Градска управа је задовољна сарадњом са МУП-ом Републике Српске и са Полицијском управом Зворник. Добра сарадња, сад, сутра и увијек, то је оно што Зворник жели са свим министарствима, тако и са Министарством унутрашњих послова, јер само уз добру координацију свих људи који су битни у обављању свих функција можемо увијек хватати корак са временом и ићи напријед.“

Градоначелник је рекао да су изнесени и неки конкретни приједлози, као што је  формирање једног одјељења полиције на Брањеву, имајући у виду да Полицијска станица у Козлуку покрива подручје са великим бројем становника, те се указује потреба, наравно у зависности од организације полиције, да се у наредној години или двије, направи нова систематизација.

Градоначелник је оцијенио да је у односу на прије пет и по година када се у нашем граду десио терористички чин,  безбједност у Зворнику на значајно завиднијем нивоу.

„Терористи су непријатељи који не спавају, којих има свугдје и који ће, ако им се укаже прилика, увијек реаговати. Мислим да је простор Зворника учинио много, прије свега, у неком едукативном смислу, у преговарачком са свим потенцијалним лицима која би могла да буду проблем, и наравно, полиција је одрадила свој посао и мислим да је данас безбједност на далеко завиднијем нивоу.“

Министар Лукач је изразио задовољство посјетом Зворнику и разговором са градоначелником.

„Као што сте чули сарадњи МУП-а и Града Зворника је на високом нивоу и свакако је да ћемо је унаприједити и даље. У том циљу смо данас и разговарали, у наредној години планирамо заједно са Градском управом увођење видео надзора на подручју града чиме би безбједност града подигли на још већи ниво и свакако да је то неопходно. То радимо и у другим општинама и  градовима Републике Српске и на многим мјестима до сада се то показало као ефикасно у превентивном смислу али и у смислу истрага након учињеног кривичног дјела или неког прекршаја. Градоначелник је већ поменуо Брањево, Козлук, једна велика концентрација, преко 20.000 људи на том простору, гдје ћемо свакако у нашој систематизацији у идућој години предвидјети већи број полицајаца, или кроз проширење постојеће станице или ћемо правити неко ново станично одјељење полиције у циљу повећања безбједности на том подручју.“

Министар је додао да је Полицијска управа Зворник апсолутно оправдала своје постојање. „Откад је успостављен Центар јавне безбједности, а након тога и Полицијска управа, данас имамо смањење броја кривичних дјела, и у овој години је у опадању у свим сегментима. Имамо одређен прилив миграната који јесте повећан на овом подручју за 40 посто, али се овдашња полиција добро носи са тим проблемом и није дозволили да мигранти овдје направе било какве прекршаје и кривична дјела и угрозе наше грађане,  полиција то држи под контролом – рекао је министар који је додао да ће се са хладнијим временом прилив миграната  засигурно смањити.   

Pin It on Pinterest

Share This