Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-61/2020
Датум: 28.04.2020. године

Пацијент заражен вирусом корона пребачен је из одјељења „COVID-19“ зворничке Болнице у републички карантин за обољеле са подручја регије Бирач у Студентски центар у Каракају.  Тренутно је у овом карантину смјештено четири особе, од чега двије очекују два узастопна негативна налаза како би биле упућене у кућну изолацију. Од почетка пандемије на подручју Зворника укупно је регистровано троје заражених.

Држављани БиХ, са пребивалиштем у Републици Српској, који буду долазили у земљу, биће смјештени у обавезни 14-дневни карантин, каже се у закључку Републичког штаба за ванредне ситуације. У фискултурној сали Основне школе у Каракају смјештено је 24 особе, без симптома на вирус корона. Стање у карантину је уредно.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља укупно је обавила 185 тестирања, четири лица су била позитивна на вирус корона, а очекују се резултати за њих 19.

Болница у Зворнику од почетка пандемије урадила је 178 тестирања за подручје града Зворника, од чега су двије особе биле позитивне на вирус корона, а за 14 се очекују резултати. У регији Бирач урађено је 242 тестирања, а било је шест лица позитивних.

У кућној изолацији тренутно је 272 лица, док је ова мјера истекла за 1.173 особе. Комунална полиција града Зворник врши поштовање изречене мјере у кућној изолацији и карантинима. У протекла 24 сата са укупно три патроле извршена је 35 контрола и све су биле уредне. На подручју Зворника у претходном дану није било кршења мјера забране.

Волонтерски сервис града Зворника са 31 волонтером обавио је седам излазака на терен и асистенција суграђанима у кућној изолацији и старијима од 65 година.

На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је на улазу у земљу  217, на излазу из БиХ 193, што је укупно 410 прелазака границе.

Републички штаб за ванредне ситуације одлучио је да се мјере у Републици Српској, које су раније донесене због спречавања ширења вируса корона продуже до 11. маја, уз одређене корекције од којих ће се неке почети примјењивати већ од данас, 28. априла.

Распоред ублажавања мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и услови које је неопходно испунити можете пронаћи на линку испод:

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Documents/Raspored%20ublazavanja%20mjera%2027%2004%20%D0%B8%2001%2005.2.pdf?fbclid=IwAR2NKTDpab8zmUocREZYi_5Boep3VjkzAuMhdaOAVm3v59kXitazAkTbv_8

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This