Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-62/2020
Датум: 29.04.2020. године

Двије особе из Осмака побиједиле су вирус корона. Оне су након два узастопна негативна теста упућене у кућну изолацију на 14 дана. На подручју регије Бирач пет особа је излијечено од вируса корона, док су у републичком карантину за обољеле у Студентском центру у Каракају тренутно смјештене двије заражене особе из Зворника.

У фискултурној сали Основне школе у Каракају смјештено је 12 лица, без симптома на вирус корона. У овом карантину чишћење и дезинфекција се врши три пута дневно, а грађанима који у њему бораве обезбијеђена су три оброка, љекарски надзор, интернет, ТВ. Са граничног прелаза Градишка најављен је долазак 11 наших грађана, који ће бити смјештени у локални карантин, а према плану ХЕС-а у сутра ће бити тестирано пет лица.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља укупно је обавила 193 тестирања, четири лица су била позитивна на вирус корона, 180 негативних, а још девет резултата се очекује.

Болница у Зворнику од почетка пандемије урадила је 183 тестирања за подручје града Зворника, а 251 за регију Бирач. Укупно је шест лица било позитивно на вирус корона. Тренутно су у одјељењу COVID зворничке Болнице смјештене двоје особе на праћењу због респираторних симптома.

На подручју Зворника у кућној изолацији тренутно је 266 лица, док је ова мјера истекла за 1.184 особе. Комунална полиција града Зворник врши контролу поштовања изречене мјере кућне изолације и карантина. Од 16. марта када је ова активност  додијељена комуналној полицији реализовано је 2.611 контрола, док су у протекла 24 часа урађене 33 контроле.

На подручју Зворника у претходном дану три лица су кажњена због кршења полицијског часа, док кршења осталих мјера забране није било. На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је на улазу у земљу  262, на излазу из БиХ 241, што је укупно 503 преласка границе.

Волонтерски сервис града Зворника са 31 волонтером обавио је четири асистенције суграђанима у кућној изолацији и старијима од 65 година. Кретање лица старијих од 65 година дозвољено је од понедељка до петка у периоду од 07:00 до 10:00 часова.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This