Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-62/2020
Датум: 30.04.2020. године

Пет лица смјештених у карантину у фискултурној сали Основне школе у Каракају тестирано је јутрос и уколико резултати буду негативни они ће остатак изреченог карантина провести у кућној изолацији. Тренутно је у овом карантину смјештено 29 особа, без симптома на вирус корона, а најављен је долазак још једног лица са граничног прелаза.

На подручју регије Бирач пет особа је излијечено од вируса корона, док су у републичком карантину за обољеле у Студентском центру у Каракају тренутно смјештене двије заражене особе из Зворника. Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља укупно је обавила 202 тестирања, четири лица су била позитивна на вирус корона, 187 негативних, а још 11 резултата се очекује.

Болница у Зворнику од почетка пандемије урадила је 184 тестирања за подручје града Зворника, а 259 за регију Бирач. Укупно је шест лица било позитивно на вирус корона. Тренутно су у одјељењу COVID зворничке Болнице смјештене двоје особе на праћењу због респираторних симптома.

На подручју Зворника у кућној изолацији је 272 лица, док је ова мјера истекла за 1.184 особе. Комунална полиција града Зворник врши контролу поштовања изречене мјере кућне изолације и карантина. Од 16. марта када је ова активност  додијељена комуналној полицији реализовано је 2.644 контроле, док су у протекла 24 часа урађене 62.

На подручју Зворника у претходном дану није било кршења мјера забране. На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је укупно 461 прелазак границе.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник донио је закључке о  дозвољеним активностима током првомајских празника и продуженог полицијског часа.

Током празничног полицијског часа биће дозвољена шетња особама са посебним потребама и то у периоду од 16 до 18 часова, ратним војним инвалидима од 19 до 20 часова. Власници кућних љубимаца-паса, моћи ће у вечерњим сатима од 20:30 до 21:00 час у наредна три дана изводити своје љубимце у кратке шетње. Радно вријеме на подручју Зворника ограничено је на период од 07:00 до 11:00 часова у петак, суботу и недељу.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This