Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-63/2020
Датум: 01.05.2020. године

На основу Уредбе са законском снагом Владе Републике Српске Комунална полиција и Министарство унутрашњих послова РС од данас врше надзор над кориштењем личне заштитне опреме и придржавањем заштитних мјера физичке дистанце на јавним површинама. Наложено је и правним лицима и предузетницима спровођење ванредних мјера дезинфекције, обезбјеђивање личне заштитне опреме, обезбјеђивање заштитних мјера физичке дистанце и спречавање окупљања у већим групама. За кршење поменутих наредби предвиђене су новчане казне за правна лица у распону од 1.000 до 3.000 КМ, а за физичка од 100 до 300 КМ.

У локалном карантину у фискултурној сали Основне школе у Каракају смјештено је 30 лица од којих је једно јуче имало повишену температуру и изоловано је од осталих. Преосталих 29 лица нема симптоме узроковане вирусом „COVID-19“. Јуче тестираних шест лица, након данас добијеног негативног резултата биће упућено да остатак изреченог карантина проведе у кућној изолацији.

У републичком карантину за обољеле у Студентском центру у Каракају тренутно су смјештене двије заражене особе из Зворника, док су у одјељењу COVID зворничке Болнице смјештене три особе на праћењу због респираторних симптома. Двије особе су тестиране на вирус корона и резултати се очекују.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља укупно је обавила 218 тестирања, четири лица су била позитивна на вирус корона, 187 негативних, а још 27 резултата се очекује. Болница у Зворнику од почетка пандемије урадила је 191 тестирање за подручје града Зворника, а 264 за регију Бирач. Укупно је шест лица било позитивно на вирус корона, а очекује се седам резултата.

На подручју Зворника у кућној изолацији је 286 лица, док је ова мјера истекла за 1.184 особе. Комунална полиција града Зворник врши контролу поштовања изречене мјере кућне изолације и карантина. Од 16. марта када је ова активност  додијељена комуналној полицији реализовано је 2.706 контроле.

На подручју Зворника у претходном дану једно лице је кажњено због кршења мјере забране кретања. На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је укупно 368 прелазака границе. У протеклом дану волонтерски сервис извршио је пет интервенција са укупно 31 активним волонтером.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник донио је закључке о  дозвољеним активностима током првомајских празника и продуженог полицијског часа. Током празничног полицијског часа биће дозвољена шетња особама са посебним потребама и то у периоду од 16 до 18 часова, ратним војним инвалидима од 19 до 20 часова. Власници кућних љубимаца-паса, моћи ће у вечерњим сатима од 20:30 до 21:00 час у наредна три дана изводити своје љубимце у кратке шетње. Радно вријеме на подручју Зворника ограничено је на период од 07:00 до 11:00 часова у петак, суботу и недељу.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This