Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-64/2020
Датум: 02.05.2020. године

У Зворнику ни другог дана маја нису регистроване новозаражене особе вирусом корона. Јутрос је тестирано пет лица смјештених у локални карантин у фискултурној сали Основне школе у Каракају. Укупно у овом карантину налази се 26 лица, од којих је 25 без симптома узрокованих вирусом „COVID-19“, а једна особа је због симптома прехладе изолована од осталих и тестирана.

У републичком карантину за обољеле у Студентском центру у Каракају тренутно се налазе двије заражене особе из Зворника, док су у одјељењу COVID зворничке Болнице смјештене три особе на праћењу због респираторних симптома. Двије особе су тестиране на вирус корона и резултати се очекују.

На подручју Зворника у претходном дану 13 особа је кажњено због кршења мјере забране кретања од 12:00 до 05:00 часова, док је 24 лица кажњено због неношења заштитне опреме, рукавица и маски.

На основу Уредбе са законском снагом Владе Републике Српске Комунална полиција и Министарство унутрашњих послова РС од данас врше надзор над кориштењем личне заштитне опреме и придржавањем заштитних мјера физичке дистанце на јавним површинама. Наложено је и правним лицима и предузетницима спровођење ванредних мјера дезинфекције, обезбјеђивање личне заштитне опреме, обезбјеђивање заштитних мјера физичке дистанце и спречавање окупљања у већим групама. За кршење поменутих наредби предвиђене су новчане казне за правна лица у распону од 1.000 до 3.000 КМ, а за физичка од 100 до 300 КМ.

На подручју Зворника у кућној изолацији је 292 лица, док је ова мјера истекла за 1.184 особе. Комунална полиција града Зворник је у протекла 24 часа извршила 37 контрола и све су биле уредне.

На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је укупно 44 преласка границе.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник донио је закључке о  дозвољеним активностима током првомајских празника и продуженог полицијског часа. Током празничног полицијског часа биће дозвољена шетња особама са посебним потребама и то у периоду од 16 до 18 часова, ратним војним инвалидима од 19 до 20 часова. Власници кућних љубимаца-паса, моћи ће у вечерњим сатима од 20:30 до 21:00 час у наредна три дана изводити своје љубимце у кратке шетње. Радно вријеме на подручју Зворника ограничено је на период од 07:00 до 11:00 часова у петак, суботу и недељу.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This