Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-65/2020
Датум: 03.05.2020. године

Контролни брисеви за двоје заражених зворничана смјештених у републичком карантину у Студентском центру у Каракају биће узети вечерас и сутра ујутро. Уколико буду негативни, биће упућени да остатак изреченог карантина проведу у кућној изолацији.

У локалном карантину у Основној школи у Каракају налази  се 30 лица и ниједно нема симптоме заразе вирусом COVID-19, укључујући и једно изоловано лице, чији је први налаз био негативан. Ово лице ће остати у карантину до следећег тестирања, које се обавља након 10 дана боравка у истом.

У локалном карантину од 01. априла до 01.маја ове године боравило је 100 зворничана.

Троје смјештених на посматрању у COVID одјељењу зворничке болнице негативни су на вирус корона. Двоје ће ујутро бити отпуштено из болнице, а треће лице биће пребачено на интерно одјељење на даље лијечење.

На подручју Зворника у кућној изолацији је 295 лица, док је ова мјера истекла за 1.184 особе. Комунална полиција града Зворник је у протекла 24 часа извршила 27 контрола и све су биле уредне.

Полиција је у истом периоду казнила девет особа због кршења мјере забране кретања од 12:00 до 05:00 часова, и седам лица због неношења заштитне опреме, рукавица и маски.

На граничним прелазима у протеклом дану евидентирано је укупно 154 преласка границе.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник донио је закључке о  дозвољеним активностима током првомајских празника и продуженог полицијског часа. Током празничног полицијског часа у недељу биће дозвољена шетња особама са посебним потребама и то у периоду од 16 до 18 часова, ратним војним инвалидима од 19 до 20 часова. Власници кућних љубимаца-паса, моћи ће у вечерњим сатима од 20:30 до 21:00 час извести своје љубимце у кратку шетњу.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This