Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-69/2020
Датум: 06.05.2020. године

На територији града Зворника нема заражених лица вирусом корона, нити обољелих од Ковид-19 јер су два лица из Зворника, смјештена у републичком карантину за позитивне у Студентском центру, након два узастопна негативна теста упућена у кућну изолацију у трајању од 14 дана.

У локалном карантину у Каракају негативни су резултати тестирања свих 19 особа које ће остатак предвиђеног период провести у кућној изолацији. У овом објекту тренутно је смјештено 10 лица.

Још седам резултата брисева узетих у Хигијенско епидемиолошкој служби Дома здравља су негативни.

У домовима за стара лица на територији града Зворника нема обољелих од Ковид-19.

На подручју Зворника кућна изолација одређена је за 271 лице, док је ова мјера истекла за 1.220 особа.

У току јучерашњег дана три патроле Комуналне полиције спровеле су 24 контроле и све су биле уредне.

Полицијски час прекршило је једно лице, док су четири особе кажњене јер нису користиле заштитну опрему на јавном мјесту.

Волонтерски сервис је купио и доставио намирнице и лијекове за четири грађана.

На граничним прелазима у протекла 24 часа забиљежена су 1.183 преласка границе, и то на улазу 548, а на излазу из БиХ 635.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације забрањено је кретање на територији Републике Српске данас од 15:00 часова до четвртка у 5:00 часова.

Градски штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да се током продуженог полицијског часа 6. маја кретање дозволи особама са посебним потребама у пратњи једног лица у периоду од 16:00 до 18:00 часова, као и ратним војним инвалидима од 19:00 до 20:00 часова. Власници могу извести кућне љубимце од 20:30 часова до 21:00 часа на удаљености не већој од 100 метара од мјеста становања.

Републички штаб обавезао је грађане да на јавним мјестима користе заштитну маску уз придржавање мјере међусобног растојања од два метра. У затвореним просторијама, поред растојања и маске, обавезно је и ношење рукавица.

Лицима старости 65 и више година живота од сутра је дозвољено кретање од 7:00 до 13:00 часова сваког дана ради куповине основних животних намирница и лијекова, те обављања послова у банкама и другим установама уз поштовање прописаних мјера заштите.

Радно вријеме Градске управе Зворник данас је, због полицијског часа који почиње у 15:00 часова, скраћено до 14:00 часова.

Позивамо грађане да поштују прописане мјере и наредбе и да се током предстојећих прослава  суздрже од окупљања.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This